Video

16-jarige Lindsay van Zundert definitief naar Olympische Winterspelen

24 november 2021 om 19:57 • Aangepast 25 november 2021 om 09:20
nl
Lindsay van Zundert uit Etten-Leur mag definitief naar de Olympische Winterspelen. De 16-jarige kunstschaatsster veroverde eerder dit jaar een Olympisch ticket voor Nederland door 16e te worden op het WK. De afgelopen maanden heeft niemand die prestatie meer overtroffen. “Ik ben blij, echt superblij!"
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Lindsay van Zundert kreeg het nieuws woensdagavond te horen via teams van de technisch directeur van de schaatsbond. Ze zat thuis met haar moeder, vader, zusje en oma die alles filmde. "Het was lang wachten, maar het was het waard", zei ze opgetogen," dit nieuws maakt het compleet."

Het nieuws van woensdag was voor Lindsay ook praktisch goed nieuws. "Nu kan ik me echt gaan focussen op de Spelen." Ze gaat nog op trainingskamp in Moskou, de schaatsbond en NOC*NSF gaan haar volledig ondersteunen.

Van Zundert is ook de eerste Nederlandse sporter die zeker is van deelname aan de Spelen. "Dat is zeker speciaal, daar ben ik ook supertrots op. Het is speciaal dat het me gelukt is."

"Het is zeker speciaal, daar ben ik ook supertrots op."

Het is 46 jaar geleden dat Nederland een kunstschaatsster had op de winterspelen. In totaal kende Nederland vier Olympische deelneemsters op dit onderdeel:

  • Alida Elizabeth Stoppelman (1952)
  • Sjoukje Dijkstra (1956, zilver 1960 en goud 1964)
  • Joan Haanappel (1956 en 1960)
  • Dianne de Leeuw (1972 en zilver 1976)

In Nederland was Niki Wories de concurrent van Lindsay van Zundert. De twee deden recent in Dortmund samen mee aan een wedstrijd. Wories kwam niet in de buurt van Van Zundert.

De Olympische Winterspelen in Peking zijn volgend jaar van 4 tot en met 20 februari. Lindsay doet voor de Spelen nog mee aan het Europees Kampioenschap.

LEES OOK:

16-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert mag naar de Olympische Spelen

Lindsay (14) belde stomtoevallig aan bij juiste deur en kan nu misschien naar Olympische Spelen

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.