Geen topdrukte in Brabantse binnensteden tijdens Black Friday-weekend

27 november 2021 om 15:08 • Aangepast 29 november 2021 om 10:27
nl
In de Brabantse binnensteden is het zaterdag niet extreem druk. Vanwege de kortingen die winkels geven rondom Black Friday werd verwacht dat veel mensen gingen winkelen. Dat valt dus mee.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Zo is er zaterdag in Eindhoven, Den Bosch, Breda en Tilburg geen topdrukte. "Wij zijn wel oplettend en volgen de regels", vertelt een koopjesjager in Breda. "Je moet er wel een keertje tussenuit."

Een vrouw probeert een winterjas te scoren. "Ik zag ook online dingen maar ik wilde die jas toch graag passen. Daarom zijn wij vroeg de stad ingegaan. We wilden eigenlijk nog lunchen, maar dat doen wij ook niet. Dus wij gaan gewoon lekker naar huis."

"Ik hou mij aan de voorschriften."

Ook een andere vrouw is zaterdagmiddag aan het winkelen in de binnenstad van Breda. Ze twijfelde niet na de coronapersconferentie van vrijdag waarin premier Rutte opriep op te passen. "Ik ben volledig gevaccineerd en ik hou mij aan de voorschriften."

Voorzitter van het Ondernemersfonds Breda Willem de Laat ziet ook dat mensen zich netjes aan de regels houden. "Het is gezellig druk. Het is niet té. Mensen kunnen goed afstand houden, ook in de winkels."

Winkelen zaterdagmiddag in Breda (foto: Imke van de Laar).
Winkelen zaterdagmiddag in Breda (foto: Imke van de Laar).

Wel is het beduidend drukker dan een dag eerder, aldus De Laat. "Toen was het weer ook minder, het regende. Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld."

"Ik denk dat het zondag gezellig druk gaat worden."

Ondernemers zelf vreesden dat het wellicht te druk zou kunnen worden. "Die onveiligheid willen ze ook niet creëren. Dus ik denk dat ze nu een perfecte balans hebben gevonden", aldus De Laat.

Zondag wordt het naar verwachting net zo druk als zaterdag, denkt hij. "We zitten voor Sinterklaas en er moeten toch inkopen worden gedaan. Ik denk ook dat het morgen weer gezellig druk gaat worden."

LEES OOK: Brabantse steden nemen maatregelen tegen topdrukte op Black Friday

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!