Sinterklaas neemt coronamaatregelen serieus en sluit Kasteel in Helmond - Omroep Brabant

Sinterklaas neemt coronamaatregelen serieus en sluit Kasteel in Helmond

27 november 2021 om 19:31 • Aangepast 28 november 2021 om 18:46
nl
Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond sluit zondagmiddag om vijf uur voor dit jaar de poorten. Ook de goedheiligman wil zich graag houden aan de strengere coronamaatregelen, zo liet hij zaterdag weten.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Kinderen in Brabant hoeven niet bang te zijn dat de sint nu plotsklaps vertrekt. Het zal in december nog cadeautjes regenen door de schoorsteenpijpen. Maar zondag gaat het Kasteel van Sinterklaas op slot.

Voortijdig afblazen
Sinterklaas is duidelijk aan de telefoon: "Zaterdagochtend zijn wij met burgemeester Blanksma en wethouder Dortmans van de gemeente Helmond in overleg gegaan. Samen kwamen we tot de trieste conclusie dat het voortijdig afblazen van Het Kasteel van Sinterklaas 2021 de verstandigste en veiligste optie is."

Voldoende afstand lastig
Sinterklaas zegt dat hij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen. "De zorg moet alle zeilen bijzetten en dagelijks presenteert het RIVM torenhoge besmettingscijfers. Om het virus te kunnen indammen, wordt van iedereen wat extra’s gevraagd. Wij hopen een bijdrage te kunnen leveren door niet langer veel mensen bij elkaar te laten komen in een kasteel waarin voldoende afstand houden beperkt mogelijk is."

Bezoekers compenseren
De sint gaat kijken welke passende oplossing hij kan verzinnen voor bezoekers die nu niet meer kunnen komen. Normaal gaan er complete bussen met schoolkinderen bij hem op bezoek. "We gaan proberen om ze volgend jaar opnieuw te ontvangen, ervan uitgaande dat het virus dan het leven niet meer lamlegt. We gaan iedereen voor 3 december hierover een berichtje sturen."

Na twee weken in een vol kasteel, komt daarmee zondag een einde aan de kinderpret. "We proberen het glas maar als halfvol te beschouwen. Er is al genoeg negatiefs in deze wereld op dit moment", aldus de sint.

LEES OOK: Kasteel Sinterklaas in Helmond open: 'Niet vastklampen aan de Sint'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.