Video

Julia wint K2 Zoekt K3 en volgt Klaasje Meijer op als derde K3'tje

27 november 2021 om 22:26 • Aangepast 6 december 2021 om 15:27
nl
Julia Boschman uit Bergen op Zoom is zaterdagavond het nieuwe K3'tje geworden. Samen met Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn vormt ze de vierde generatie K3. Julia nam het in de finale van K2 Zoekt K3 onder meer op tegen Diede van den Heuvel uit Someren.
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Nadat het eerst de keuze was aan de mensen thuis en de vakjury in de studio, maakten Hanne en Marthe uiteindelijk de definitieve keuze. "Ik ben zo blij dat we eindelijk weer compleet zijn, dat we Julia hebben leren kennen en dat we gaan samenwerken. Ik heb er ongelofelijk veel zin in", aldus Hanne.

Tijdens de eerdere studioshows zat Julia twee keer op de schietstoel en werd ze twee keer gered met een 'golden ticket'. "Ik kan echt niets anders zeggen dan dat ik verschrikkelijk blij ben", aldus het spiksplinternieuwe K3'tje. Hanne vult aan: "Vanavond voelden we het heel hard dat Julia bij ons hoort, het voelt heel goed!"

Spannende finale
Na de eerste finaleronde zat het K3-avontuur er op voor Diede. Met haar optreden met het fonkelnieuwe liedje Kruisje Op De Wereldkaart wist de Somerense niet de harten van de mensen thuis te veroveren. Een verrassende uitkomst, omdat Diede de finale geheel op eigen kracht behaalde en tijdens de studioshows lange tijd op kop heeft gestaan.

Diede was niet alleen een van de favorieten bij het publiek, ook het Vlaamse jurylid Ingeborg Sergeant had Diede in een eerdere show met de hoogste score in haar hart gesloten. Maar tijdens het beslissingsmoment in de finale koos het jurylid dan toch voor de Utrechtse Celester en daarmee was de race voor Diede gelopen.

Wachten op privacy instellingen...

In de tweede ronde van de finale moesten de overgebleven finalistes een solo-optreden geven. Julia haalde alles uit de kast met de K3-klassieker Loke Le. En dat heeft haar geen windeieren gelegd: ze kreeg de meeste stemmen van de mensen thuis en daarmee was ze direct al de grote kanshebber om Klaasje op te volgen.

Wachten op privacy instellingen...

K3-baas Gert Verhulst moest uiteindelijk kiezen wie er naast Julia op het erepodium zou staan. "Zonder commentaar", zo probeerde hij zijn beslissing te verhullen. "Ik heb gedrukt", waarna de naam van finaliste Amy op de jurydesk verscheen.

Marthe niet bij de finale
Hoe de nieuwe formatie van K3 er écht uit komt te zien, blijft na de finaleshow nog enigszins ongewis. Marthe testte eerder deze week positief op corona en kon daardoor niet tijdens de liveshow optreden met haar nieuwste collega. Tóch was ook zij aanwezig in de show, weliswaar vanuit haar eigen woonkamer via een videoverbinding. Zo kon Marthe via een beweegbaar scherm op het podium tóch meezingen en meedansen.

Aan het einde van de grote liveshow bracht het nieuwe drietal al meteen hun eerste nieuwe single, Waterval, ten gehore.

Wachten op privacy instellingen...

Eerste optreden als nieuwe K3
Voor Julia is lekker achterover leunen er voorlopig niet meer bij. De nieuwbakken K3-ster moet meteen serieus aan de bak. "We hebben een heel druk schema. Er moet gerepeteerd worden en er moet een album ingezongen worden."

Het optreden tijdens de finale was voor de allereerste keer live. Volgend weekend staat Julia al meteen samen met Hanne en Marthe op het podium van het Antwerpse Sportpaleis. "Ik ga dat overleven, ik ben hier klaar voor en ik heb twee fantastische meiden naast me die me hier zonder twijfel doorheen gaan slepen", aldus de Brabantse inbreng in K3.

LEES OOK: Dikke kans dat het nieuwste K3-lid uit Brabant komt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.