Video

Arrestatieteam valt huis in Helvoirt binnen, bewoner (34) aangehouden

29 november 2021 om 09:16 • Aangepast 30 november 2021 om 10:10
nl
Een zwaarbewapend arrestatieteam heeft maandagochtend een inval gedaan in een huis aan het Lange Pad in Helvoirt. Daarbij werd de bewoner, een 34-jarige man, aangehouden. Zijn huis en auto zijn door agenten onderzocht.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Buurtbewoners werden maandagochtend iets na zes uur wakker van een hoop herrie. Het arrestatieteam moest eerst het rolluik bij de voordeur van het huis openzagen en viel daarna met een stormram binnen.

Na de inval werd het huis onderzocht door een onderzoeksteam. Zo'n tien agenten en een rechter-commissaris waren hierbij aanwezig. De bewoner wordt verdacht van stalking, smaad en fraude. De details daarvan zijn niet bekend.

"Voor tientallen euro's aan pizza moeten weggooien."

De bedrijfsleider van een pizzeria in Vught heeft wel een idee waar de aanhouding mee te maken heeft. Volgens haar gaat het om een klant die voortdurend dingen bestelt, maar nooit betaalt. Niet alleen bij haar, ook bij onder meer een supermarkt. "Dit is een plus een", vertelt ze. "Het kan gewoon niet anders."

In het begin werden de bestellingen die de man deed nog keurig klaargemaakt. "Helvoirt, daar bezorgen we wel vaker", legt de vrouw uit. "We hebben vervolgens twee maanden lang voor tientallen euro's aan pizza moeten weggooien, omdat de bestellingen fake waren. Soms bestelde hij er wel acht per dag! Telkens voor het Lange Pad, maar altijd een ander adres. Uiteindelijk hebben we besloten de bestellingen die van hem kwamen niet meer meteen klaar te maken, maar eerst te checken. Dan moesten wij vervolgens Thuisbezorgd bellen. Een ellende, en het is zo zonde om voedsel zomaar weg te gooien."

"Diegene is niet goed bij zijn hoofd."

Wie de veelvuldige besteller precies is, weet de bedrijfsleider niet. "We dachten hier dat het iemand zou zijn die zich zit te vervelen en dan ons maar besluit te pesten. Maar diegene is niet goed bij zijn hoofd."

Ook meerdere buurtbewoners laten weten niet verbaasd te zijn over de inval. Ze zouden al langer hun bedenkingen hebben over de bewoner. Zijn huis is afgesloten met rolluiken en voorzien van flink wat bewakingscamera's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.