Paul Rüpp benoemd tot waarnemend burgemeester van Maashorst

2 december 2021 om 18:52 • Aangepast 3 december 2021 om 18:54
nl
Paul Rüpp wordt de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Maashorst. Dat heeft de commissaris van de Koning, Ina Adema, besloten na overleg met de gemeenteraad. In de nabijgelegen fusiegemeente Land van Cuijk is Wim Hillenaar benoemd tot waarnemend burgemeester.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De gemeente Maashorst bestaat per 1 januari 2022 door de samenvoeging van de gemeenten Uden en Landerd.

Paul Rüpp was eerder wethouder en locoburgemeester in Uden. Hij werd in 2003 lid van het college van Gedeputeerde Staten, waar hij de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling had. In 2009 stapte hij over naar het hoger onderwijs en werd hij voorzitter van het college van Bestuur van de Avans Hogeschool in Den Bosch. Eerder dit jaar stopte hij daar. Sinds deze week is hij wel voorzitter van Van Gogh Nationaal Park.

Land van Cuijk
Ook in de andere nieuwe fusiegemeente, Land van Cuijk, is donderdag de nieuwe waarnemend burgemeester bekendgemaakt. De keuze is gevallen op Wim Hillenaar, die al jaren burgemeester van de gemeente Cuijk is. Cuijk zal met Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis op 1 januari 2022 opgaan in de gemeente Land van Cuijk.

LEES OOK: Verkiezingen: CDA wint in Land van Cuijk en lokale jonkies in Maashorst

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.