Papa en mama positief, maar Patricia krijgt toch bezoek van Sinterklaas - Omroep Brabant

Papa en mama positief, maar Patricia krijgt toch bezoek van Sinterklaas

4 december 2021 om 12:06 • Aangepast 7 december 2021 om 10:58
nl
Toen Marcel van de Burgt uit Veldhoven begin deze week positief getest werd op het coronavirus, zag hij het sinterklaasfeest al in het water vallen voor zijn 7-jarige dochter Patricia. Dus regelde hij dat de goedheiligman bij een nichtje thuis op bezoek zou komen. Maar helaas kreeg moeder Inge vrijdag ook een positieve test 'cadeau'. Het gezin was dus aan huis gekluisterd, maar verwachtte zaterdagavond toch hoogbejaard bezoek met mijter, mantel en staf.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

De Sint besmetten met corona, dat wil natuurlijk niemand op z'n geweten hebben. En dat de beste man stilletjes het huisje van een 7-jarige voorbij rijdt, kan ook niet de bedoeling zijn.

Dus ging er een appje richting het kasteel van Sinterklaas, met uitleg over de situatie. Of de oude weldoener een raambezoekje zag zitten? Het antwoord daarop was gelukkig net zo positief als de testuitslagen van vader en moeder Van de Burgt.

Marcel vertelde zaterdagochtend aan Omroep Brabant: "Ik heb een parasol neergezet voor het raam en daaraan een stuk van de partytent vastgemaakt. En ik heb er ook nog een kacheltje bijgezet, want ik wil niet dat Sinterklaas daar de moord zat te stikken van de kou. Er was ook nog een geluidsinstallatie."

Tekening van Sinterklaas voor Sinterklaas
Patricia wist zaterdagochtend ook al voor wie dat plekje buiten bij het raam bedoeld was. De 7-jarige kreeg van haar ouders, die overigens alletwee alleen verkoudheidsklachten hadden, te horen dat er een appje was binnengekomen van Sinterklaas. Of zij het leuk zou vinden als hij voor het raam zou verschijnen? Kort maar krachtig riep het meisje in de telefoon richting onze redacteur: "Ja!!"

Ze zou hem opwachten met een tekening, zo vertrouwde ze Omroep Brabant nog toe: "Met Sinterklaas erop."

Zaterdagavond laat kreeg de redactie een foto binnen met daarop een blije Patricia én Sinterklaas. Haar vader schreef daarbij: "Het was geweldig. Toch nog een heel fijn pakjes feest gehad."

LEES OOK:

Sinterklaas moet guur weer trotseren op pakjesavond

Gigantische tractor brengt Sinterklaas naar Gemert: 'Ozolangzaam'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.