Video

Aanwinst Kuijpers schiet in absolute slotfase RKC naar drie punten

5 december 2021 om 14:12 • Aangepast 6 december 2021 om 11:09
nl
RKC heeft zondagmiddag in extremis de drie punten gepakt. In eigen huis werd NEC met 2-1 verslagen. De held aan Waalwijkse zijde was aanwinst Roy Kuijpers. De van FC Den Bosch overgenomen aanvaller trainde vrijdag voor het eerst mee en maakte in de laatste seconde de winnende treffer.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

RKC wist dat het bij een overwinning goede zaken zou doen in de strijd tegen degradatie. Dan zou de ploeg op vijftien punten uit vijftien wedstrijden komen. Precies op schema voor het welbekende gegeven dat een club bij een punt per duel zich normaal gesproken handhaaft.

De Waalwijkers begonnen fel en zetten NEC vast. RKC speelde heel opportunistisch met de links- en rechtsback hoog op het veld. De eerste speldenprikjes waren dan ook van de thuisploeg die wist dat het goede zaken kon doen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen.

Nota bene op 5 december ging Etienne Vaessen cadeautjes uitdelen. De RKC-doelman kwam uit bij een corner, maar hij miste de bal. Achter hem kreeg Jordy Bruijn de bal voor zijn voeten, waarna de middenvelder de bal in een leeg doel kon tikken. Een bittere pil voor de thuisclub die nu in de achtervolging moest.

Frivool RKC
De afgelopen weken was het niet altijd genieten van RKC. Het was vaak saai met de wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0) als dieptepunt. Zondagmiddag konden de supporters (thuis) eindelijk weer eens met een lach op het gezicht naar hun favoeriete team kijken. De thuisploeg speelde zeker in de eerste helft frivool en ze had NEC in de houdgreep.

De gelijkmaker van Jens Odgaard kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De Deense aanvaller schudde met een mooie schijnbeweging twee man van zich af en scoorde via de binnenkant van de paal.

Impasse
De tweede helft was qua kansen iets minder spectaculair. De wedstrijd raakte een beetje in een impasse. RKC was nog altijd de betere ploeg, maar durfde niet volle bak risico te nemen omdat het moest waken voor de counters van NEC.

Na een uur spelen was het Saïd Bakari die met een volley de NEC-goalie testte maar veel dreigender werd het niet. Voor RKC-trainer Joseph Oosting was er dus reden genoeg om Roy Kuijpers in te brengen. De aanvaller werd eerder deze week overgenomen van FC Den Bosch waar hij dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op amateurbasis negen treffers maakte. Kuijpers trainde vrijdag pas voor het eerst mee bij de Waalwijkers en mocht zodoende twee dagen later al zijn debuut maken.

Droomdebuut
Met Kuijpers in de ploeg werd RKC weer wat dreigender. De snelle aanvaller was snel dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging maar net voorlangs. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Werkelijk één seconde voor tijd kwam het toch goed voor de thuisploeg.

Het was uitgerekend Kuijpers die op aangeven van Finn Stokkers de 2-1 binnenschoot. Een droomdebuut voor de nieuwkomer, die hiermee gelijk van waarde is voor zijn ploeg. Dankzij de overwinning neemt RKC ruimer afstand van de onderste regionen.

Lees ook: Roy Kuijpers blij met bliksemtransfer naar RKC: 'Voelt nog apart'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.