Beschoten patisseriezaak in Bergen op Zoom moet een maand dicht - Omroep Brabant

Beschoten patisseriezaak in Bergen op Zoom moet een maand dicht

5 december 2021 om 13:22 • Aangepast 3 maart om 15:27
nl
De patisseriezaak aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom die vrijdagnacht is beschoten, is een maand lang gesloten op last van burgemeester Petter. Er hangt een briefje op de deur van de winkel om klanten te informeren.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het pand is gesloten vanwege het verstoren van de openbare orde en op basis van politie-informatie, meldt de gemeente.

Een woordvoerder van de familie stelt dat de patisserie een 'gewone taartjeszaak' is. "We hebben niets met drugs te maken, ook al stellen de buren van wel. De problemen stammen nog uit de tijd dat er een shishalounge in het pand zat." De zaak is tot en met 4 januari gesloten.

Acht kogelgaten
De zaak werd ronde kwart voor drie beschoten. Er raakte niemand gewond. Er is een onderzoek gestart. Een buurtbewoner hoorde van zijn zoon, die de avond had doorgebracht met vrienden, dat mensen die zich in de zaak bevonden zijn meegenomen in een politiebusje. "De straat werd vervolgens afgezet voor onderzoek."

Agenten vonden op straat diverse hulzen en zagen meerdere kogelgaten in de gevel van de zaak. Volgens geruchten 'minstens acht'.

Twee explosieven
Bij hetzelfde gebouw werden tweeënhalf jaar geleden twee explosieven gevonden, toen daar nog shishalounge Pure gevestigd was. Een shishalounge is een café waar de bezoekers waterpijp kunnen roken.

Volgens de buurtbewoner is de zaak van dezelfde eigenaar als Pure. Volgens hem 'is het alleen maar dealen daar'.

LEES OOK:

Zaak beschoten in Bergen op Zoom: 'Minstens acht kogelgaten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.