Video

Eigenaar van afgebrande woonboerderij: 'Gelukkig waren we op tijd buiten'

8 december 2021 om 15:26 • Aangepast 9 december 2021 om 10:46
nl
De grote woonboerderij die in brand staat in Moergestel is volledig verloren gegaan. Het rieten dak is door de vlammenzee en het ingrijpen van de brandweer helemaal verwoest.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het huis liep door het bluswater ook grote waterschade op. "Vuur dat onder het riet zit is moeilijk te bestrijden. Regenwater kan niet door het rieten dak, dus ook het bluswater niet", vertelt een brandweerman.

Verslagen
De eigenaar van het huis stond verslagen toe te kijken in de tuin. Zijn dochter stond naast hem. Het tweetal wist op tijd weg te komen uit het huis toen de brand ontstond. Dat is waarschijnlijk gebeurd tijdens werkzaamheden aan een dakkapel, vertelde de man. "Er werd geroepen door de mensen die aan het werk waren. Iedereen kon daardoor veilig wegkomen."

Het deed pijn om toe te kijken, zei de eigenaar. "Het is echt klote om dit zo te zien. Ik was alleen thuis met mijn dochter, we konden op tijd wegkomen. De brandweer was er binnen een kwartier, maar toen was het kwaad al geschied."

Hond gered
Ook bij buurtbewoners was de schok groot. Volgens een van hen is er ook een hond gered: een Weimaraner. "Een vrij jonge hond, die hadden ze pas net. Het belangrijkste is dat zij gezond zijn. Dit is echt vreselijk voor ze. Ik heb zelf ook een rieten dak, dit doet pijn om te zien", zegt een van de buren. "Dit moet echt een klap zijn."

De rook van de grote brand was in de wijde omgeving te zien.

LEES OOK: Grote brand in woonboerderij in Moergestel, rieten dak totaal verloren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone