Zorgen nemen toe in Tilburg: ‘Natuurlijk ben ik boos’

11 december 2021 om 09:00 • Aangepast 11 december 2021 om 09:23
nl
Na een wedstrijd neemt Fred Grim meestal wel even het woord in de kleedkamer van Willem II. Vrijdagavond deed hij dat niet na de wedstrijd tegen SC Cambuur. De trainer van de Tilburgse voetbalclub liet het aan de spelers, die elkaar in zijn ogen na de 3-1 nederlaag wel het nodige te zeggen hadden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Voor het eerst dit seizoen heb ik niet zoveel gezegd. Ik had de intentie dat ze na de wedstrijd elkaar zouden laten weten wat ze er nu van vonden. Wat er anders moet en wat er beter moet. Dat is belangrijk”, zei Grim terugkijkend op de eerste minuten na het laatste fluitsignaal. “Dat gebeurde ook wel. Dat heb ik gehoord, want ik was zelf al uit de kleedkamer gelopen.”

Van Grim mocht het eigenlijk wel knetteren in de kleedkamer. “Juist, natuurlijk. Daar heb ik juist de ruimte voor gegeven.” Op het veld gebeurde dat ook even.

Na de 3-1 van Cambuur hadden Nikos Michelis en Driess Saddiki het in woord en gebaar aan de stok met elkaar. “Maar dat is de verkeerde communicatie. Dat is gebaseerd op frustratie en vermoeidheid. Dan zie je dat spelers tegen elkaar in plaats van met én voor elkaar aan de slag gaan. Dat zie je wel vaker op het moment dat het niet loopt. Ik heb liever dat we vooraf bezig zijn. Het moet in de coaching goed zitten, dat we elkaar ondersteunen en helpen. En niet achteraf zeggen hoe je iets anders had moeten doen. Dan loop je achter de feiten aan.”

Op dat gebied mist Grim spelers zoals Freek Heerkens en Pol Lloch extra. “Spelers die in het veld belangrijk waren in het coachen, aanmoedigen en aansturen, doen niet mee. Dat maakt het lastiger, je mist een verlengstuk in het veld.”

"Alles wat je doet moet met een bepaalde overgave, intensiteit en agressiviteit."

De oefenmeester kon nog enigszins tevreden zijn over de eerste tien tot vijftien minuten. ‘Aardig’ noemde Grim het. Daarna zakte Willem II helemaal in elkaar. “Natuurlijk ben ik boos, in de zin van dat je gewoon je taak niet uitvoert. En alles wat je doet, moet met een bepaalde overgave, intensiteit en agressiviteit. Dat moet je voor het team, voor elkaar en voor de club over hebben. Daar ben ik best boos over, omdat ik dat niet bij iedereen gezien heb.”

De zorgen nemen toe, daar is Grim eerlijk over. “Het zou naïef zijn om nu te zeggen dat er geen zorgen zijn. We moeten dit zo snel mogelijk omkeren, dat is duidelijk. We moeten de schouders eronder zetten, terug naar de basis. Ik zag ook weer ballen achter het standbeen”, zegt hij zuchtend. “We zijn niet in vorm, doe gewoon simpel. De bal moet van A naar B, zorg ook dat je balbezit weet te houden.”

"We zijn op zoek om versterkingen te halen, dat is geen geheim."

Voor de winterstop staan er nog duels met AZ en NEC op het programma. Daarna heeft Grim tijd om wat langer met zijn groep te werken zonder voorbereiding op een duel. En om nieuwe spelers te verwelkomen, want ook dat is nodig. “Je ziet dat wanneer een aantal jongens wegvallen, we het niet heel makkelijk oppakken. Dat is bekend. We zijn op zoek naar versterkingen, dat is geen geheim”, zegt Grim die op dit moment echter vooral bezig is om verbetering te krijgen in zijn huidige spelersgroep. “Weerbaarheid tonen, ergens voor staan met elkaar. Voor elkaar door het vuur gaan. Als het niet meezit, moet je uit een ander vaatje tappen. Dat is nu belangrijk!”

LEES OOK: Willem II ook tegen SC Cambuur onderuit, zesde nederlaag op rij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.