Rico Verhoeven geniet van wereldtitel vriend Max Verstappen

12 december 2021 om 18:49 • Aangepast 14 december 2021 om 20:13
nl
Rico Verhoeven is apetrots op Max Verstappen. De kickbokskampioen uit Halsteren zag zondag live in Abu Dhabi hoe zijn Limburgse vriend zich in de koningsklasse van de autosport ook tot wereldkampioen liet kronen. "Dit scenario hadden we niet kunnen schrijven."
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Kickbokser Rico Verhoeven dacht dat Max Verstappen naast de wereldtitel zou grijpen, tot vijf rondes voor het einde van de wedstrijd om de Grote Prijs van Abu Dhabi de safetycar de baan op kwam. "Toen dacht ik: wow, dit is ineens een kans. Max is tactisch zo sterk dat hij gelijk van banden wisselde. Ik was daarna eigenlijk bang dat ze hem niet achter Lewis Hamilton zouden laten", vertelde Verhoeven, die bevriend is met Verstappen en daarom naar Abu Dhabi was gekomen voor deze beslissende race in het Formule 1-seizoen.

'Max deed wat hij moest doen'
De 32-jarige kickbokskampioen uit Halsteren, al jarenlang de wereldkampioen van Glory bij de zwaargewichten, zag hoe alles toch nog goed kwam voor Verstappen. "Max had een heel groot voordeel met zijn banden. Toen ze hem toch achter Lewis lieten, wist ik dat hij in de laatste ronde zijn auto tot het aller, aller, aller uiterste zou persen. Dat deed hij ook en binnen no-time was hij Hamilton voorbij. Lewis kwam nog even terug. Het bleef heel spannend, maar Max deed wat hij moest doen."

'Ontzettend trots'
Zo werd de titelstrijd beslist in de laatste ronde van het seizoen. "Het is pas klaar als de laatste bel geklonken heeft", benadrukt Verhoeven. "En in zijn geval pas als de laatste ronde is geweest. Dit scenario hadden we niet kunnen schrijven. Het was spannend tot het laatste moment. Letterlijk in de laatste ronde pakt Max 'm. Dit is een historisch moment, ik ben ontzettend trots op hem."

"Ik ben zelf ook superdruk met trainingen en het is altijd lastig om onze agenda's te combineren. Maar als je maatje kampioen kan worden, dan wil ik daarbij zijn om hem te steunen. En hij heeft het gewoon gedaan!"

LEES OOK:
Van de racebaan naar de ring: Rico Verhoeven geeft les aan Max Verstappen

Max Verstappen zou gespierder willen zijn: 'Het liefst zie ik eruit als Rico Verhoeven'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.