Miriams missie is geslaagd: honderd hamsters verzameld voor lotgenootjes

13 december 2021 om 21:00 • Aangepast 14 december 2021 om 08:54
nl
Het is Miriam van Oorschot uit Hoeven gelukt: de afgelopen maanden verzamelde ze maar liefst honderd kersthamsters, die van de welbekende supermarktketen. Niet voor haarzelf, maar voor lotgenootjes die strijden tegen een eetstoornis en de feestdagen alleen in een kliniek doorbrengen. “Die verdienen een warme knuffel.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Zelf strijdt Miriam, inmiddels 21 jaar, al sinds haar dertiende tegen een eetstoornis. Om haar gedachten te verzetten, begon ze in 2018 met het maken van de zogenaamde recovery boxen. In die dozen, allemaal met een eigen thema, stopt ze spulletjes om lotgenoten een steuntje in de rug te geven. Ze vertelde toen: “Bij kinderen met kanker zorgt KiKa bijvoorbeeld voor leuke uitjes. Wij hebben dat soort lichtpuntjes ook nodig. Door zo’n box beseft iemand weer even dat hij of zij niet alleen is. Dat ze het waard zijn om te leven.”

Voor het tweede jaar op rij, komt er nu ook een speciale verwentas. Die kan niet besteld worden, maar gaat naar een speciaal door Miriam geselecteerd groepje lotgenoten dat tijdens de feestdagen in een kliniek of ziekenhuis is opgenomen. “Door het gebrek aan tijd moest ik vorig jaar op stel en sprong zoeken naar wat kerstspulletjes voor in de tas. Nu was ik begin november al volop bezig met de voorbereidingen.”

Al bleef er één lastige opgave: het sparen van de honderd hamsters. “Géén levende, hoor. Zonder gekheid: hoe fijn is het om zo’n knuffel bij je te hebben als je je alleen voelt. Of als het gewoon even niet zo lekker gaat.”

"Ik hoop anderen blij te maken, maar voor mij is het ook extra steun."

Inmiddels is Miriams missie geslaagd. “Ik had verwacht dat ik tot de week van kerstmis aan het sparen zou zijn. Dat nu alles al ingepakt is, had ik niet durven dromen.” Dat is mede dankzij een lokaal bedrijf. “Nadat ze over mijn zoektocht lazen, namen ze contact op. De laatste 27 hamsters hebben zij in één klap geregeld.”

En zo waren er nog meer gulle gevers. “Een aantal mensen stuurde me een berichtje met de vraag of ze me konden helpen. Het is zo fijn om te zien dat iedereen wilde helpen. Ik hoop anderen blij te maken, maar voor mij is het ook extra steun.”

Inmiddels zijn de honderd pakketten klaar om uitgedeeld te worden.
Inmiddels zijn de honderd pakketten klaar om uitgedeeld te worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.