Vermiste man (83) tijdens zoekactie gevonden door persfotograaf

15 december 2021 om 14:08
nl
Persfotograaf Bart Meesters uit Helvoirt heeft dinsdagavond een 83-jarige vermiste man gevonden. Meesters ging samen met een andere fotograaf op zoek naar de man na een burgernetmelding. Niet voor een foto, maar gewoon om te helpen. Dat hij de man vond was puur toeval.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Tijdens zijn zoektocht kwam de fotograaf met zijn auto vast te zitten op een slecht begaanbaar zandpad met kuilen. Toen hij uitstapte hoorde hij hulpgeroep. "Dat was bij kasteel Zwijnsbergen. Het geroep kwam van de andere kant van een sloot. Ik ben dwars door het water gelopen om bij de man te komen. Met een zaklamp, want het was pikkedonker", zegt Meesters.

De bejaarde man is tijdens een wandeling vermoedelijk gevallen en vast komen te zitten in de modder. Bart Meesters benadrukt dat hij zich geen held voelt: "Je gaat gewoon helpen."

"Waar een klein dorp groot in kan zijn."

Ook wijst hij erop dat zeker dertig mensen meededen met de zoekactie: "Ik denk dat wij met zijn allen trots mogen zijn dat wij het hier in Helvoirt zo goed voor elkaar hebben en elkaar helpen waar het nodig is. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Helvoirt het dorp met het gouden randje!", schrijft Bart Meesters op Facebook.

Nadat de man gevonden was, waarschuwde Bart de brandweer. Die heeft de man veilig opgehaald en naar een ambulance gebracht. Gelukkig bleek het goed met hem te gaan en kon hij daarna naar huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.