Video

Julia is al op en top een echt K3'tje: 'Het voelde meteen heel vertrouwd'

15 december 2021 om 20:30 • Aangepast 16 december 2021 om 10:29
nl
Ze heeft nog maar amper tijd gehad om te wennen: Julia Boschman uit Bergen op Zoom. Nog geen drie weken geleden werd ze verkozen tot hét nieuwe K3'tje. "Voor mij is er echt wel een droom uitgekomen."
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Het afgelopen najaar deed de Bergse mee aan het tv-programma K2 Zoekt K3, waarin gezocht werd naar een opvolgster voor Klaasje Meijer. Zij besloot de populaire groep na zes jaar te verlaten.

Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn, sinds zes jaar actief in K3, zijn heel nerveus geweest over wie hun groepje zou komen versterken. Hanne: "Van het begin tot het einde was dat toch wel een bezorgdheid." En daarmee doelt de rosse van het drietal niet op de aanwezigheid van Julia. Maar er moet natuurlijk ook een klik zijn met de kinderen en de mensen thuis. "En bij Julia voelden we op een gegeven moment op het podium echt een soort K3-magie."

K3-magie
Helemaal vanzelfsprekend was het niet dat Julia het nieuwe K3'tje zou worden. In de eerste van vijf studioshows werd ze namelijk door het publiek buitenspel gezet, maar op het laatste moment door haar collega's Hanne en Marthe gered met een golden ticket. "Vanaf toen ben ik gewoon op standje genieten gegaan."

Pas in de halve finale begon Julia er echt vertrouwen in te krijgen dat zij wel eens het nieuwe K3'tje kon gaan worden. "Toen stonden we ook voor het eerst echt met z'n drieën op het podium en had ik voor mezelf de geruststelling, dit wil ik met hun doen."

Julia na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)
Julia na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)

De ideale match
Hanne en Marthe vertelden bij Hubert Mol in het radioprogramma Brabants Bont dat het tot in de finale geduurd heeft dat ze het gevoel hadden 'de ideale match' gevonden te hebben. "Er zit een heel team achter. Natuurlijk Hanne en ik, dat alles moet je samen leggen en toen wisten we voor honderd procent zeker dat Julia de perfecte opvulling zou zijn."

Julia glundert zichtbaar na het compliment van haar collega: "Het blijft gewoon superfijn om dat te horen, dat zij nog steeds blij zijn met hun keuze."

Concertreeks
Normaal gezien hadden Hanne, Marthe en Julia er intussen een reeks van negen optredens in het Antwerpse Sportpaleis op zitten. Maar die kick-start is er door de huidige coronasituatie niet gekomen.

Komend voorjaar starten de meisjes met hun eigen toer door België. Volgend jaar november en december strijken ze neer in Den Bosch en Breda. En vanaf vrijdag 17 december ligt de allernieuwste cd in de winkel of is deze online beschikbaar bij de bekende streamingsdiensten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!