Tara is nu blij met haar kleinere borsten: 'Mooier dan met siliconen' - Omroep Brabant
Video

Tara is nu blij met haar kleinere borsten: 'Mooier dan met siliconen'

28 december 2021 om 16:00
nl
Wachten op privacy instellingen...
Fotomodel Tara Koppers (30) uit Oirschot waarschuwde jonge meiden om niet zomaar een borstvergroting te nemen omdat haar borstimplantaten lekten. Daardoor kreeg ze een lange lijst aan klachten. Uiteindelijk liet ze de implantaten in mei verwijderen. Minstens vijftig jonge vrouwen zagen dit jaar af van een borstvergroting nadat ze het verhaal van model Tara hadden gelezen. Omroep Brabant blikt met Tara terug op 2021.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Tara staat weer voor de camera. Het model werd door mannensite FHM eerder opgenomen in de FHM500 met de mooiste vrouwen van Nederland en schrijft dat ze wel eens vergeleken wordt met Angelina Jolie en Megan Fox.

Tara wil haar portfolio aanpassen. De oude foto’s waar ze opdrachten mee binnen moet slepen, kloppen niet meer na het verwijderen van de implantaten. “Mijn borsten zijn nu kleiner. Van mijzelf had ik een volle D-cup en nu heb ik een B-cup. Dat was wel even slikken. Dat was ook het eerste waarnaar ik keek. Ben ik niet plat helemaal nu? Heb ik nog borsten? Ik ben er wel blij mee. Kleren staan mij beter.”

"Ik vind het niet fijn dat ik littekens heb, want daardoor voel ik me wat verminkt."

Volgens Tara zijn veel vrouwen zijn benieuwd hoe het er nu uitziet. Ze schuift haar bh voor onze camera iets naar boven om het te laten zien. “Ik heb littekens op mijn borsten zitten, maar ik vind het mooier dan hoe het eruitzag met siliconen. Mijn tepels hebben ze verkleind en hieronder is er gesneden om de implantaten eruit te halen. Ik vind het niet fijn dat ik littekens heb, want daardoor voel ik me wat verminkt, maar er zijn heel veel vrouwen die toch benieuwd zijn en dan laat ik het zien. Ze zeggen dan dat het eigenlijk wel meevalt. Je hoeft niet bang te zijn. Je kan het gewoon laten doen.”

Tara is nu weer blij met haar borsten (foto: Mieke Filippini Photography).
Tara is nu weer blij met haar borsten (foto: Mieke Filippini Photography).

In mei spraken we met Tara, vlak na het verwijderen van de implantaten. Voor onze camera liet Tara als bewijs de implantaten zien die eruit zijn gehaald. In een emmertje lagen ze, met wat bloed erbij. Eén borstimplantaat had nog een vorm, maar de andere leek op haargel die in de emmer was gegooid.

“Dat ik dit in mijn lichaam heb gehad! Ongelofelijk!", zei ze toen. "Normaal gesproken is een implantaat rond en intact. Hij zou niet mogen lekken, maar dat is niet aan mijn siliconen af te zien. Deze is helemaal leeggelopen.“ "

‘Tikkende tijdbommen’ waren het volgens Tara die klaagde over meer dan 35 klachten die ze door de lekkende implantaten had gekregen. “Deeltjes van de siliconen komen dan los en komen in je bloedbaan terecht. Mijn beide implantaten zijn kapot en zitten door mijn hele lichaam verspreid. Daar kan je lijf op gaan reageren."

"Hoe heb ik ooit zo stom kunnen zijn om die implantaten te nemen?"

Terwijl de fotograaf alles voorbereidt, kijkt ze terug op het afgelopen jaar. “Ik ben nog steeds niet helemaal de oude want ik heb helaas nog wel een aantal klachten, zoals vermoeidheid. Ik ben ook bang dat het nooit meer weggaat. Wel zijn de kringen onder mijn ogen verdwenen. Ik heb weer kleur op mijn gezicht. Mijn moeder zei al na een week: ’Tara, je ziet er een stuk frisser uit dan toen je siliconen had.’ Mijn vergeetachtigheid en concentratieproblemen zijn ook minder geworden. Ik zal er zelf hard aan moeten werken. Met corona is sporten lastig, terwijl bewegen heel belangrijk is voor mij. Het proces gaat daardoor wat langzamer.”

De keuze die Tara acht jaar geleden maakte, op haar 22e, heeft nu nog veel impact op haar leven. Wat denkt Tara nu als ze in spiegel kijkt? “Dan denk ik: ‘Hoe heb ik ooit zo stom kunnen zijn om die implantaten te nemen? Als ik dit vooraf had geweten, had ik ze natuurlijk nooit geplaatst. Het gevoel in mijn tepels is helemaal weg, dat mogen jullie best weten. Dat was al na het plaatsen van de siliconen, maar het is ook niet teruggekomen. Dat had ik anders nog wel gehad.”

Blij is ze met de vele reacties die ze kreeg op haar verhaal. Zeker vijftig vrouwen reageerden dat ze afzien van een vergroting. “Meiden schreven: ’Dankzij jouw verhaal laat ik de implantaten niet meer plaatsen. Het heeft mij gewoon bang gemaakt. Ik wilde ze niet bang maken, maar wel na laten denken. Dat is gelukt! Daar deed ik het voor."

Tara tijdens de fotoshoot voor haar nieuwe portfolio.
Tara tijdens de fotoshoot voor haar nieuwe portfolio.
Zo zag Tara eruit voordat de implantaten verwijderd werden (foto: Stef Hartog).
Zo zag Tara eruit voordat de implantaten verwijderd werden (foto: Stef Hartog).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.