Recordopbrengst voor kerstkringloopwinkel ondanks lockdown - Omroep Brabant

Recordopbrengst voor kerstkringloopwinkel ondanks lockdown

22 december 2021 om 10:00 • Aangepast 22 december 2021 om 13:33
nl
De Eindhovense Kerstkringloopwinkel heeft ondanks de vervroegde sluiting door de lockdown, een recordbedrag opgehaald voor het goede doel. Ruim 31.000 euro werd er verdiend. De niet verkochte kerstversieringen gaan naar De Paterskerk, die verbouwd is tot DomusDela in Eindhoven, om het altaar mee aan te kleden voor de nachtmis.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Walther Hoeijmans is een van drijvende krachten achter de Kerstkringloopwinkel in Winkelcentrum Woensel XL in Eindhoven. Al jaren probeert hij met zijn vriendenteam 'Lekker Belangrijk' zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek en voor de zorg voor kankerpatiënten .

Onvergetelijke verhalen
Het concept is simpel. Overtollige kerstversieringen worden geschonken en indien nodig opgehaald en vervolgens verkocht voor het goede doel. De kerstkringloopwinkel is hierdoor een plek vol verhalen. Bijzondere ontmoetingen in de winkel, beschreef Walther in zijn dagboek.

Een passage uit het dagboek:
"Er loopt een dame de winkel in en schiet een van de vrijwilligers aan. Ze blijkt zelf kanker te hebben en heeft net een heftige periode chemo afgesloten. Uit vorige jaren wist ze van ons bestaan en van 'onze' doelen. Tijdens haar chemoperiode had ze troost gevonden in het maken van tientallen engelenvleugels, met de wetenschap dat ze die zou gaan schenken aan onze winkel. De versiering kon in de kerstboom gehangen worden."

De passage gaat verder: "Wij hebben de gift maar al te graag aangenomen en ze waren allemaal binnen een dag verkocht. De dame kwam enkele dagen later terug om nog wat spullen te brengen en te kopen en toen ze hoorde dat haar handwerk binnen een dag was verkocht rolde er een traan, niet alleen bij haar maar ook bij ons."

Van overtollige kerstballen maken vrijwilligers en klanten kerstkransen (foto:Kerstkringloopwinkel)
Van overtollige kerstballen maken vrijwilligers en klanten kerstkransen (foto:Kerstkringloopwinkel)

Een ander verhaal in het dagboek van Walther, begint met een dame die op zoek is naar iets om haar huis mee op te fleuren. "Goedemorgen, ik ben op zoek naar leuke kerstversiering." Ze vervolgt: “Mijn man verklaart me voor gek, maar ik vind het leuk om ons huis gezellig te versieren met kerst.”

“Nou mevrouw, dan bent u aan het goede adres." Mevrouw vindt al snel een bolvormig object dat voorzien is van kunst-kerstgroen. Die wil ze graag versieren, maar ze weet eigenlijk niet zo snel hoe. Een van onze decorateurs springt bij en geeft mevrouw wat handige tips. “Eh, thuis heb ik geen lijmpistool, maar zou ik de bol hier mogen versieren met wat hulp van jullie?"

Walther schrijft: "Nieuwe ervaring voor ons, maar natuurlijk, ga je gang." Mevrouw gaat vrolijk aan de slag en gaandeweg haar knutselwerk vertelt ze dat ze kankerpatiënt is en graag thuis weg wil zijn ter afleiding. Ze kreeg al snel een band met alle vrijwilligers uit de winkel en heeft in een paar weken tijd wel 5 sfeerstukken gemaakt in onze winkel en afgerekend.

Nieuw verhaal
Op de volgende bladzijde in het dagboek van Walther staat een hilarisch verhaal over sneeuwpoppen. Hoe dat zit lees je morgen in een nieuw verhaal uit de kerstkringloopwinkel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.