Restaurant in Tilburg wil personeel uitlenen: 'Ze kunnen heel hard werken'

16 december 2021 om 18:36 • Aangepast 17 december 2021 om 11:50
nl
Nonja van der Steen runt samen met haar man Willem dinerrestaurant Good Mood aan de Piushaven in Tilburg. Ze hebben vijftien mensen in dienst maar nu de zaak al om vijf uur dicht moet, is er niet genoeg werk. Daarom plaatste Nonja een oproep op Twitter: “Ik zoek Brabantse ondernemers die mee willen denken met mij. Heb jij personeelstekort? Ik heb personeel over!”
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Nonja is een positief mens. Ze heeft er veel voor over om haar horecafamilie, zoals ze haar personeel noemt, aan zich te binden. “Ik weet dat er bedrijven zijn die nog steeds om mensen zitten te springen. Bijvoorbeeld bij postorderbedrijven of in de logistiek. Ik heb zitten nadenken: kunnen wij niet iets voor ze doen?”

"In de vorige lockdown hebben we alles geschilderd."

Willem en Nonja willen wel graag op hun eigen stek aan de Piushaven in Tilburg het werk uitvoeren. Willem: “Laat bedrijven maar komen met een pallet met spullen waar wij nog iets voor moeten doen. En als ze geen tijd hebben om het te brengen, dan ga ik het wel halen." Nonja: "We kunnen voor H&M de retouren verzorgen. Of maaltijdpakketten inpakken voor HelloFresh. Ik noem maar wat voorbeelden. We hebben een geweldig team dat hard kan werken."

Willem en Nonja van der Steen van Good Mood
Willem en Nonja van der Steen van Good Mood

Het echtpaar laat het personeel niet graag gaan. Het werk moet in eigen huis uitgevoerd kunnen worden. “We willen graag het familiegevoel behouden”, zegt Nonja. “zodat we als we weer helemaal open mogen, iedereen weer gewoon bij onszelf kunnen inzetten. In de vorige lockdown hebben we alles geschilderd met z’n allen. Nu hebben we alles gepoetst, maar op een gegeven moment is alles hier binnen wel gedaan.”

"Daar moet toch iets moois uitkomen?"

De oproep op Twitter heeft nog niet zoveel reacties opgeleverd, maar het echtpaar blijft positief. Nonja: ”Ik wil graag verbinden, verschillende werelden bij elkaar brengen. Daar moet toch iets moois uit voortkomen?”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.