Laat de slee maar op zolder, waarschijnlijk toch géén witte kerst

17 december 2021 om 09:23 • Aangepast 17 december 2021 om 12:57
nl
"We zijn weer terug bij af", zo verzuchtte Diana Woei van Weerplaza vrijdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. Waar het donderdag nog heerlijk zonnig was bij een temperatuur van 12 graden, wacht ons vrijdag en de komende dagen grijs weer.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik denk dat we op het verkeerde been zijn gezet donderdag", zei Diana.

Mist
Met de mist, waar donderdag nog voor gewaarschuwd werd, viel het vrijdagochtend enorm mee. Het zicht was overal meer dan tweehonderd meter. "In Woensdrecht was het zicht 250 meter, in Gilze ruim 350 meter en in Oost-Brabant zelfs meer dan duizend meter", vertelde de weervrouw van Weerplaza. "Daar was geen mist aanwezig."

Als de weinige mist oplost, zien we alleen maar grijzigheid. "Wel bij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Het wordt vrijdagmiddag, net zoals de afgelopen dagen, zo'n 9 of 10 graden. De temperatuur vertoont maar weinig schommelingen. Vanochtend vroeg was het al 7 graden."

Heel klein beetje gemiezer
Komend weekend verwacht Diana geen mist meer. "Wel wat motregen, zo nu en dan. Ook vrijdagmiddag kan dit her en der het geval zijn, een heel klein beetje gemiezer."

Ook zaterdag en zondag zal het overwegend grijs zijn. "Bij ook dan weer hoge temperaturen van 7 tot 10 graden."

Witte kerst
Na het weekend wordt het een paar dagen kouder. "Met name vanaf dinsdag is dit het geval. Maar als ik naar de weergrafieken kijk, is het alleen dinsdag en woensdag tijdelijk even kouder. Het weerbeeld daarna is erg onzeker."

Op een witte kerst, waar donderdag nog voorzichtig over werd gesproken, durft Diana inmiddels niet te rekenen. "Die kans is nu weer wat kleiner geworden."

LEES OOK: Kans op witte kerst, maar schaatsen zit er deze maand niet in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!