Liveblog

112-nieuws: bestuurder ramt gevel • kind met hoofd tussen spijlen poort

19 december 2021 om 06:54 • Aangepast 27 december 2021 om 16:49
nl
In dit liveblog hielden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Deze hele zondag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • In Oudenbosch botsten twee auto's frontaal tegen elkaar.
  • Snelweg A67 in de richting van Eindhoven lang dicht bij Lierop door brand.
  • Huis in Valkenswaard uitgebrand, bewoners gered.
  • Bushalte in Tilburg beschoten.

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

20.00

Automobilist ramt gevel en auto

Op de Hinkelbrits in Best raakte een automobilist zondagavond gewond nadat hij van de weg was geraakt. De bestuurder ramde daarbij de gevel van een woning en duwde een geparkeerde auto dwars door een garagedeur.

De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg was enige tijd afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.00

Brandje bij cafetaria in Beers

In een cafetaria aan de Grotestraat in Beers heeft in de keuken een brandje gewoed. De brandweer was snel ter plekke en kreeg het vuur snel onder controle. Een ambulance kwam ter plekke om iemand te controleren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto: Marco van den Broek SQ Vision
Foto: Marco van den Broek SQ Vision
16.55

Auto tegen lantaarnpaal in Deurne, twee aanhoudingen

Een auto is zondagmiddag tegen een lantaarnpaal gereden op de Florijn in Deurne. Iemand probeerde daarna te vluchten maar omstanders wisten diegene tegen te houden. In de auto is een fles met lachgas aangetroffen. Twee mensen zijn in een toegesnelde ambulance nagekeken en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

De beschadigde auto.
De beschadigde auto.
16.30

Jongen komt met zijn hoofd tussen spijlen draaipoort

Bij het appartementencomplex aan de Daniël Josephus Jittastraat in Tilburg is een kind is zondagmiddag rond 16.00 uur met zijn hoofd tussen de spijlen van een ijzeren draaipoort gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk nadat hij van een trap viel.

De Tilburgse brandweer heeft de jongen bevrijd door een spijl van de draaipoort los te knippen. Een gealarmeerde ambulance heeft de geschrokken jongen medisch onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
16.00

Frontale botsing in Oudenbosch

Op de Markweg in Oudenbosch reden zaterdagavond twee personenauto’s frontaal tegen elkaar. In een auto zat een ouder echtpaar uit Oudenbosch, in de andere auto een 33-jarige man uit Standdaarbuiten. Hij bleek onder invloed van alcohol en/of drugs.

Toen agenten ter plaatse kwamen waren alle inzittenden al uit hun auto’s en werden ze onderzocht door ambulancemedewerkers. Alle drie de betrokkenen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hun auto’s konden niet meer rijden omdat ze zo beschadigd waren. De voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.

De 33-jarige man moest in het ziekenhuis een bloedproef ondergaan. Hij weigerde echter overal aan mee te werken, terwijl hij overduidelijk onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie beslist later of hij het document nog terug krijgt. Omdat het vermoeden bestaat dat de man niet geschikt is om auto te rijden, hebben agenten een melding gedaan bij het CBR. Die instantie zal een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van de man uit Standdaarbuiten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers en voor het rijden onder invloed.

15.10

Meerkoet uit vislijn gehaald

De brandweer heeft zondagmiddag een meerkoet uit de vijver bij het Hooghout in Breda gehaald. Het diertje zat met zijn pootjes verstrikt in een vislijn. Een voorbijganger ontdekte dit en belde met de dierenambulance. Toen deze ter plaatse kwam is de brandweer ingeschakeld.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Nadat het dier uit het water was gehaald door de brandweer is deze overhandigd aan de medewerkers van de dierenambulance. Deze hebben de vislijn van de pootjes gesneden. Inmiddels is het diertje nagekeken en weer vrijgelaten.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.30

Fietser die 14-jarige jongen mishandelde, meldt zich

De politie laat weten dat de fietser die zaterdagmiddag een 14-jarige jongen mishandelde, zich heeft gemeld. De jongen werd mishandeld nadat hij vuurwerk had afgestoken. Hij liep daardoor een tweedubbele beenbreuk op.

11.36

Jongen (14) mishandeld door fietser

Een 14-jarige jongen uit Sint-Oedenrode uit is zaterdagmiddag mishandeld in zijn woonplaats. Dat gebeurde bij de fietstunnel op de Noordelijke Randweg. De jongen had vuurwerk afgestoken, waarna een fietser hem mishandelde. Het slachtoffer liep daarbij een tweedubbele beenbreuk op. De politie is nog op zoek naar getuigen en de verdachte.

11.10

Botbreuken na botsing met tractor

De twee inzittenden van een wagen die zaterdagavond in Wintelre op een tractor botste, zijn hierbij behoorlijk gewond geraakt. Dit meldt de politie desgevraagd. Ze liepen onder meer diverse botbreuken op. Het ging om een vrouw van 72 uit Veldhoven en een man van 78 uit de gemeente Laarbeek.

Het ongeluk op de Oirschotsedijk gebeurde zaterdagavond rond zes uur. De auto kwam door nog onbekende oorzaak frontaal in botsing met de tractor. De vrouw en de man zijn naar een ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de tractor, een man van 22 uit Valkenswaard, bleef ongedeerd. Het ongeluk wordt onderzocht.

De zwaar beschadigde auto (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De zwaar beschadigde auto (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
10.15

A67 dicht na vrachtwagenbrand

De snelweg A67 is tussen Someren en Geldrop tot twaalf uur zondagmiddag dicht door een brand, die een vrachtwagen in de as heeft gelegd. Het vuur brak tegen vier uur zaterdagnacht uit in rollen papier, die op de vrachtwagen lagen. Volgens Rijkswaterstaat duurt het nog tot de middag totdat het wegdek is hersteld en alles is opgeruimd. De A67 is in beide richtingen afgesloten, voor het verkeer is een omleidingsroute aangewezen.

De chauffeur zette zijn vrachtwagen direct op een vluchtstrook toen hij een brandlucht rook en zijn lading in brand zag staan. Hij kon zijn cabine snel verlaten en raakte niet gewond.

09.00

Geen Sprinters tussen Eindhoven en Deurne

Het treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Deurne is ontregeld. Dit komt, omdat er een ‘object op het spoor’ ligt, zo maakten de Nederlandse Spoorwegen bekend. Het gaat om een kraan die bij werkzaamheden is achtergebleven, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail desgevraagd. Het gevaarte ("geen kleine jongen", aldus de zegsman) moet worden weggesleept en van het spoor worden gehaald. Gevolg hiervan is wel dat de dienstregeling pas rond twaalf uur zondagmiddag kan worden hervat. Tot dat tijdstip rijden er taxibusjes in plaats van Sprinters tussen Eindhoven en Deurne.

08.00

Wielrenner belandt al vroeg in sloot

Een wielrenner is zondagmorgen in een sloot langs de Dorpenweg in Macharen beland. Dit gebeurde tegen zeven uur. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, of het om een man of een vrouw gaat is niet bekend. Ook over de oorzaak van het ongeval en of er andere weggebruikers bij betrokken waren is niets bekend.

Het ongeluk gebeurde bij de rotonde van de Dorpenweg en de Megensebaan in Macharen. De politie en ambulance zijn daarop in actie gekomen.

Een agent heeft de fiets uit de sloot gevist (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Een agent heeft de fiets uit de sloot gevist (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Behalve de politie werd ook een ambulance ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Behalve de politie werd ook een ambulance ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
04.20

Vrachtwagen met papier uitgebrand

De snelweg A67 bij Lierop is zondag enkele uren in beide richtingen afgesloten geweest. Oorzaak was een brand die in een lading met rollen papier op een vrachtwagen was uitgebroken. De chauffeur parkeerde zijn combinatie direct op een vluchtstrook toen hij rond kwart over vier onraad rook en het vuur ontdekte. Hij kon op tijd zijn cabine verlaten en raakte niet gewond.

Toen de brandweer arriveerde, was de vrachtwagen niet meer te redden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Het karkas na de brand (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Het karkas na de brand (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer laat het voertuig uitbranden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer laat het voertuig uitbranden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrijwel uitgebrande vrachtwagen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrijwel uitgebrande vrachtwagen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
04.00

Weer brandjes in Veen


De brandweer blijft de handen vol houden aan brandjes in Veen, die bij traditie in de aanloop naar oud en nieuw worden gesticht. Zowel zaterdagavond als in de nacht van zaterdag op zondag moest ze verschillende malen uitrukken naar de kruising van de Witboomstraat.

Er waren hier afval, pallets, banden en een oude aanhangwagen in brand gestoken. Tijdens het blussen werd zwaar vuurwerk afgestoken en stond een grote groep mensen toe te kijken. De troep is na het blussen opgeruimd door medewerkers van de gemeente Altena, waar Veen onder valt.

De smeulende resten na de zoveelste brand in Veen (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De smeulende resten na de zoveelste brand in Veen (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
03.30

Auto over de kop, inzittenden naar ziekenhuis

De drie inzittenden van een wagen zijn zaterdagnacht gewond geraakt toen hun auto op de snelweg A59 bij Raamsdonksveer in de berm belandde. De auto is meermalen over de kop geslagen en tientallen meters verderop op zijn kop in een sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde bij knooppunt Hooipolder. Tussen de rommel die in en buiten de wagen lag, werd onder meer een lachgasfles gevonden. Het is niet bekend of deze fles gebruikt is.

Het is ook onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Evenmin is bekend hoe het met de inzittenden gaat. Brandweer, ambulance en politie kwamen na de melding in actie. De politie heeft van de bestuurder alcohol- en speeksteltesten afgenomen. Het is niet bekend wat hiervan het resultaat is.

Na het ongeval waren meerdere rijstroken van de A59 volledig afgesloten voor verkeer. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto opgehaald en het wegdek moest worden schoongemaakt.

De auto in de greppel (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
De auto in de greppel (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
De zwaar beschadigde auto (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
De zwaar beschadigde auto (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
Tijdens het onderzoek werd een lachgasfles gevonden (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
Tijdens het onderzoek werd een lachgasfles gevonden (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
02.00

Auto tegen boom, inzittende(n) gevlogen

Tegen twee uur zaterdagnacht werden de politie en ambulance gealarmeerd voor een ongeluk op de Waterleliesingel in Helmond. Bij aankomst troffen ze een personenauto aan die in een flauwe bocht een lantaarnpaal uit de grond had gereden en tegen een boom tot stilstand was gekomen.

Het is niet bekend hoeveel personen er in de wagen zaten en waar ze zijn gebleven. Een zoektocht in de buurt leverde niets op. De politie heeft de auto laten wegslepen door een bergingsbedrijf en ze is een onderzoek begonnen. De eigenaar van de wagen kan een gepeperde rekening verwachten.

01.15

Huis uitgebrand in Valkenswaard

De bewoners van een huis aan de Maastrichterweg in Valkenswaard hebben de nacht elders moeten doorbrengen. Door een brand is hun woning zwaar beschadigd. De oorzaak is onbekend.

LEES OOK: Huis in Valkenswaard uitgebrand, bewoners op tijd in veiligheid

Er is weinig heel gebleven van het huis (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Er is weinig heel gebleven van het huis (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De vlammen waren metershoog (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De vlammen waren metershoog (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.30

Bushalte beschoten in Tilburg

De politie is een onderzoek begonnen nadat ze meldingen had gekregen over een schietpartij op de Lage Witsiebaan in Tilburg. Vanuit een rijdende auto werd een bushalte onder vuur genomen. Er is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Bushalte vanuit rijdende auto onder vuur genomen in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!