Video

Vakantieparken overvallen door harde lockdown: 'We maken er het beste van'

19 december 2021 om 18:00 • Aangepast 20 december 2021 om 11:23
nl
De huisjes in vakantiepark De Kempervennen zijn door de vervroegde kerstvakantie bijna allemaal bezet, maar alle binnenactiviteiten zijn sinds zondag geschrapt. Een teleurstelling voor de vakantiegangers die juist gehoopt hadden op een duik in het tropisch zwemparadijs.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"We proberen er het beste van te maken", vertelt parkmanager Kees Luijbregts. "Natuurlijk baalt iedereen dat er veel op het park niet kan, maar we hebben gelukkig ook veel buitenactiviteiten die nog wel mogen. Deze harde lockdown hadden we niet zien aankomen." Het park dat bekend staat om de talloze activiteiten die er te doen zijn, heeft veel moeten sluiten. Het zwembad is leeg, de restaurants zijn dicht en ook in de binnenspeeltuin en de overdekte skihal is het stil.

Als je over het park loopt, zie je dat bij veel huisjes de open haard brandt en dat mensen rond de tafel spelletjes spelen. "We compenseren de gasten wel voor het gemis van sommige faciliteiten. Natuurlijk is het moeilijk goed te maken, maar iedereen krijgt deze week 15 euro per persoon per verblijf en in vakantieperiodes is dat 25 euro", aldus Kees.

"Er zijn mensen die iets eerder vertrekken, maar de meesten zie je toch buiten allerlei activiteiten doen."

Bij de speeltuin brandt een kampvuurtje, rond de kinderboerderij is het druk en ook op het voetbalveldje en de mini-golfbaan hebben de gasten het naar hun zin. "Mijn zoon houdt meer van voetballen dan van zwemmen, dus die heeft geluk", vertelt een vader in de voetbalcourt. Een andere jongen had juist wel zijn zinnen gezet op een middag op de waterglijbaan en in het golfslagbad. "Gelukkig mochten we wel gaan paintballen", zegt hij met een lach. "Er zijn mensen die iets eerder vertrekken, maar de meesten zie je toch buiten allerlei activiteiten doen", aldus Kees.

Een leider van Gewoon Uniek uit Lierop, die met een groep jongeren met een beperking een weekendje op vakantie is, heeft de plannen moeten omgooien. "Corona gooit jammer genoeg roet in het eten, maar samen met de jongens verzinnen we gewoon ander dingen om te doen. Ook wij maken er het beste van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.