Koud winterweer op komst in aanloop naar de kerst

19 december 2021 om 21:23 • Aangepast 20 december 2021 om 21:30
nl
Met de kerstdagen voor de deur zijn er een paar ijzig koude dagen in aantocht. De temperatuur gaat de komende week flink naar beneden, waarbij het kwik op dinsdag en woensdag ook overdag rond het vriespunt blijft hangen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Dat meldt Weerplaza. In de nacht naar maandag worden de eerste tekenen van die weersomslag al zichtbaar. De wind draait naar het noordoosten en koude lucht stroomt ons land binnen.

Ook krijgen we te maken met opklaringen. De temperatuur ligt maandag rond een graad of zes. Daarna wordt het koud met vorst aan de grond.

Overdag rond het vriespunt
Halverwege de week kan het 's nachts -5 tot -7 graden worden. Overdag zakt het kwik op dinsdag woensdag rond het vriespunt.

Of de winter donderdag ook doorzet, is nog onzeker. Vanuit het noordwesten nadert een warmtefront, maar boven ons land hangt dan nog steeds een koude luchtlaag.

Sneeuw, daarna regen
Afhankelijk van de timing en snelheid van het front kan het gaan sneeuwen. Uiteindelijk gaat die winterse neerslag wel over in regen. De temperatuur klimt eind van de week weer op naar zo'n 5 graden. Een witte kerst lijkt er dan ook niet in te zitten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!