Video

Spectaculaire kerstlichtshow in voortuin van Denie mag niet meer

20 december 2021 om 22:06 • Aangepast 21 december 2021 om 21:26
nl
Denie van Kleef uit Waalre moet noodgedwongen de stekker trekken uit de spectaculaire kerstshow in zijn voortuin. Hij kreeg bezoek van handhavers van de gemeente, die hem vertelden dat de show waaraan hij ruim 120 uur werkte, niet past bij de nieuwe coronaregels. "Zij vonden dat zelf ook vervelend."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tot maandagavond trok de show met 8000 lampjes al flink wat toeschouwers. Maar nu moeten de lichtjes uitblijven.

"Per direct moest ik stoppen, dus vanavond kwamen er al veel mensen voor niets", aldus Van Kleef. "Toen ik het op Facebook zette, reageerden sommige mensen boos. Maar ik snap het zelf wel. Het werd steeds drukker. Na de berichtgeving van Omroep Brabant belde de landelijke radio me en vanochtend stond er een stukje op de voorpagina van de Telegraaf."

Boa's kwamen maandagmiddag bij hem aan de deur. Het was een vriendelijk bezoek, zegt Van Kleef. "Ze stelden wat vragen, hoe het zat met die show en hoeveel mensen er kwamen. Eerst was afgesproken dat ze vanavond zelf zouden kijken. Maar een half uur later kwamen ze terug. Van hogerhand was besloten dat er toch direct een verbod kwam omdat mensen te dicht bij elkaar zouden staan."

"Het is een déjà vu, vorig jaar moest ik ook voor kerst stoppen."

Vorig jaar moest hij de lichtshow, nadat er toen strengere coronaregels ingingen, ook al op last van de gemeente beëindigen. "Toen heb ik ze na een persconferentie zelf gebeld wat ik moest doen. Doe maar dicht, zeiden ze ze toen. Daarom had ik ze dit jaar niet gebeld, maar eigenlijk is het een déjà vu."

Volgend jaar doet hij weer een nieuwe poging, zegt de ASML-techneut. Hij heeft weliswaar weinig met kerst, maar wel met techniek. Hij leeft voor het mixen van de muziek voor de show. "Ja, ik ga gewoon verder. De gemeente kijkt nog wel of het volgend jaar anders kan, op een andere plek. Voor dit jaar vind ik dat sowieso geen optie."

De mensen die de kerstlichtshow gemist hebben, kunnen hieronder een deel terugkijken.

Benieuwd naar de techniek achter de show? Dat zie je in deze video:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.