Video

Vandaal meldt zich na neertrappen poppen kerststal: 'Jeugdige stommiteit'

21 december 2021 om 09:24 • Aangepast 22 december 2021 om 09:09
nl
De vandaal die zondagnacht de poppen in de kerststal van Ulvenhout met een karatetrap tegen de grond werkte, heeft zichzelf bij de stichting Ulvenhout Leeft gemeld. Hij toont berouw voor zijn 'stomme actie'. De stichting heeft het filmpje dat van de gebeurtenis was gemaakt daarop van de site gehaald.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op de beelden was te zien hoe de vandaal de poppen tegen de grond trapte. Een pop vloerde hij met een vuistslag gevloerd, terwijl zijn vrienden toekeken.

"Puur geweld."

Stichting Ulvenhout Leeft reageerde verontwaardigd op de actie en sprak van 'puur geweld'. "Mis je de kickboksschool zo erg?", werd de dader toegebeten. "Vond je het zo stoer dat je nog een keer terugkwam, nadat wij de boel hersteld hadden?"

Daarop riep de stichting de vandaal op zich te melden. Anders zou er aangifte tegen hem worden gedaan. De dader gaf daar gehoor aan.

"We hebben heel duidelijk gemaakt wat wij hiervan vonden."

"We hebben een goed gesprek met hem en een van zijn vrienden gehad", laat een woordvoerder van Ulvenhout Leeft dinsdagochtend weten. "Wij hebben heel duidelijk gemaakt wat wij hiervan vonden en welke consequenties zijn actie heeft gehad, gezien alle media-aandacht. We zijn samen overeengekomen dat hij ons binnenkort een keer komt ondersteunen en hebben afgesproken dat daarmee dan de kous af is. We zullen zijn jeugdige stommiteit ook als dusdanig zien. Nu willen we ons weer concentreren op onze acties, zoals de wensboom en de kerststallenroute door het dorp."

LEES OOK: Vandaal trapt poppen in kerststal met karatetrap omver

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.