Streep door alle grote carnavalsactiviteiten in Breda: 'Dit doet veel pijn'

7 december 2021 om 18:57 • Aangepast 24 januari 2022 om 11:49
nl
Er is in 2022 geen carnavalsoptocht in Breda. Ook andere grote evenementen zoals de Kielegatse vrijmarkt en het hossen op de Markt, zijn afgelast. "Dit doet pijn, heel veel pijn."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De organisatie trekt de stekker uit de voorfeesten en het straatcarnaval. “Natuurlijk vinden wij het intens verdrietig dat we dit besluit moeten nemen. Bouwclubs waren bezig met het thema, de draaiboeken worden geschreven en de hele organisatie stond te popelen om Kielegat te laten bruisen. Het kan en mag niet", aldus Lucien Verhoef, voorzitter van de Stichting Kielegat.

Vorig jaar gooide corona ook al roet in het eten. Toen werd besloten om digitaal een aantal evenementen te houden. Daar wordt nu ook naar gekeken, maar dat wordt wel beperkter dan vorig jaar.

Er wordt ook nagedacht over alternatieven voor de Carnavaleske wandeling, de brunch met de Prins, de optocht en de Brakkensliert.

Hoop op aangepast carnaval
Verhoef: "Vorig jaar hebben we gezien dat wij in staat zijn om te schitteren tijdens een aangepast feest. En ook dit jaar voelen we deze motivatie. We nemen mee wat we vorig jaar hebben geleerd en bedenken ook weer nieuwe dingen. We hopen heel hard dat we in 2022 een aangepast carnaval in elkaar kunnen zetten dat recht doet aan onze stad."

De volgende evenementen gaan niet in de huidige vorm door.

  • De nieuwjaarsreceptie
  • Kielegatse vrijmarkt
  • Klokkenberg Kielegats Konzert
  • Intocht
  • Hossen op de Markt
  • Grote optocht
  • Brakkenfeest

Maandag werd ook bekend dat de optocht in Roosendaal is geschrapt.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK: Eerste carnavalsoptocht alweer geschrapt, streep door feest in Roosendaal

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.