Video

Arjan is niet in de stemming voor kerst: 'De patiënte heeft het niet gered'

26 december 2021 om 10:00 • Aangepast 26 december 2021 om 12:19
nl
Hij heeft een nachtdienst op de traumakamer van de spoedeisende hulp van het Amphia Ziekenhuis en ic-verpleegkundige Arjan van den Broek heeft net het één na laatste spoedbed van de intensive care aan een patiënt gegeven die het nodig heeft. "Het zijn heel erg drukke tijden."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De vierde coronagolf overspoelt de Brabantse ziekenhuizen. Overal staan zorgmedewerkers in de frontlinie. Voor Omroep Brabant houdt een aantal van hen een videodagboek bij.

"Dit duurt te lang. Die patiënte had er al moeten zijn."

Hij heeft de afgelopen maanden zoveel gewerkt, dat hij nog helemaal in de werkmodus zit, vertelt Arjan. Eén patiënte in het bijzonder maakte erg veel indruk op de ic-verpleegkundige. "Een van de dingen die me het meest aangreep was een patiënte die gereanimeerd was. Ze was iets jonger dan ik. En gereanimeerd door haar kind, die iets jonger is dan mijn jongste dochter." Dat hakte er wel even in.

Het team kreeg de aankondiging dat de patiënte onderweg was, ze moest aan de hart-longmachine. "Maar die patiënte kwam maar niet. Ik werd er helemaal onrustig van", vertelt Arjan. "Een arts-assistent kwam naar me toe om te vragen of het nog wel ging. 'Nee, niet zo', zei ik. 'Dit duurt te lang, die patiënte had er al moeten zijn.'" Uiteindelijk bleek dat ze niet meer zou komen. De vrouw heeft het niet gered.

"Het is niet goed afgelopen. Het is echt aangrijpend."

Het bleek een coronapatiënte te zijn die in de problemen was geraakt door een zuurstoftekort. Daardoor moest ze worden gereanimeerd, maar de hulp kwam dus te laat. "Het is niet goed afgelopen en dat is echt aangrijpend", vertelt Arjan. "Het maakt ook dat ik nog even niet in de stemming ben voor de feestdagen."

Arjan is wel een paar dagen vrij met de kerst. "Ik hoop dat ik een beetje kan ontspannen. En ik wens iedereen heel fijne dagen toe."

Alle verhalen in de serie Brabant Hou Vol vind je op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.