Verlof welkom bij Willem II na nieuwe nederlaag: 'Fris in de kop worden'

23 december 2021 om 06:30 • Aangepast 23 december 2021 om 08:44
nl
Willem II is het kalenderjaar geëindigd met een nieuwe nederlaag. In eigen huis ging het woensdagavond met 0-1 onderuit tegen NEC. De spelers hebben nu vrij, zondag 2 januari hoeft iedereen zich pas weer melden. Trainer Fred Grim hoopt dan op een 'frisse' spelersgroep.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Ik denk dat het even goed is”, zegt Grim kort na afloop van de nederlaag in de mixed zone over de vrije dagen. “Je ziet dat we iets moeten doorbreken. Het is goed om even afstand te nemen, de jongens dan. Fris worden, fris in de kop. Zodat we individueel en als team fris aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen.”

Kort daarvoor begint aanvaller Ché Nunnely daar ook al over: "De koppies leegmaken, fris terugkomen."

Het is niet dat hij na weer een nederlaag nu dramatische feestdagen tegemoet gaat. "Voetballend is het jammer dat het minder gaat, maar je moet het die dagen niet laten verpesten. Ik ben met familie. Maar iedereen moet wel bij zichzelf nagaan wat er anders moet en of je wel alles gegeven hebt."

"Ik ben iemand die verantwoordelijkheid voelt voor de club, de spelers en staf."

Grim zal tijdens de feestdagen met grote regelmaat aan Willem II en de huidige situatie denken. “Daar moeten we niet te moeilijk over doen. Maar ik ben wel een type coach die 24 uur per dag met voetbal bezig is. Iemand die verantwoordelijkheid voelt voor de club, de spelers en de staf. Dat zal de komende dagen niet anders zijn. Natuurlijk, het is ook belangrijk om het even los te laten”, zegt Grim.

Al voegt hij direct toe dat hij de dagen ook gebruikt om gesprekken te hebben met spelers en beelden te kijken. “Dat gaat gewoon door.”

Er is wel tijd nodig om de achtste nederlaag op rij te verwerken. “Het is niet leuk om te verliezen. Het is niet leuk wanneer je supporter bent en je ziet dat we niet goed spelen. Maar we werken keihard, helaas komt het er nu niet uit”, zegt Nunnely, die bijval krijgt van Grim. “Het is niet dat ik de jongens verwijt dat ze niet voor een resultaat zijn gegaan. Dat meen ik echt. De jongens hebben keihard gewerkt.”

"Het gaat over creativiteit, flair, brutaliteit, het maken van een actie en het overzicht houden."

Toch hoopt de oefenmeester dat er voor de volgende wedstrijd, vrijdag 14 januari tegen PEC Zwolle, nieuwe jongens aan de selectie zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld een speler die door een opgetrokken muur van een tegenstander kan breken, want dat lukte Willem II tegen NEC niet. "Je hebt bepaalde types nodig die dat kunnen en die hebben wij niet. Dan gaat het over creativiteit, flair, brutaliteit, het maken van een actie en het overzicht houden.”

Nunnely is benieuwd wat er gaat gebeuren tijdens de vrije dagen. "Ik denk dat iedereen wel ziet dat er misschien iets nodig is”, zegt de buitenspeler, die het verder af moet wachten. “Ik ben speler, geen technisch directeur. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

LEES OOK: Zwak Willem II verliest in eigen huis van NEC, achtste nederlaag op rij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.