Video

Julia van K3 krijgt een Dikke Duim van de burgemeester

23 december 2021 om 17:25 • Aangepast 27 december 2021 om 16:37
nl
Het kersverse K3-lid Julia Boschman racete de afgelopen weken samen met haar collega's Hanne en Marthe door Nederland en België, maar donderdag was ze voor even terug in 'haar' Bergen op Zoom. En niet zomaar. Daar verraste burgemeester Frank Petter haar met een bijzondere onderscheiding: de dikke duim.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van ZuidWest Update
Geschreven door
Sven de Laet & ZuidWest Update

Even rustig over de Grote Markt lopen is er niet meer bij voor de 19-jarige Julia. Dat werd wel duidelijk toen het trio aankwam bij het oude stadhuis. "Jeetje, zoveel camera's hebben we sinds de grote finale van K2 zoekt K3 niet meer bij elkaar gehad."

"Ik had gedacht dat ik misschien nog wat meer stress zou hebben."

We zijn bijna een maand verder. Veel tijd om bij te komen, heeft Julia daarin nog niet gehad. "Maar dat had ik ook niet verwacht. Sterker nog, het valt me ergens wel mee. Ik had gedacht dat ik misschien nog wat meer stress zou hebben. Je komt toch ineens tussen twee meiden die enorm hecht zijn en dit al zes jaar doen. Maar die samenwerking gaat misschien nog wel het makkelijkst van allemaal."

Met veel plezier liet Julia een stukje van haar stad zien aan haar nieuwe vriendinnen.
Met veel plezier liet Julia een stukje van haar stad zien aan haar nieuwe vriendinnen.

Dat het zo goed gaat, maakt ook de burgemeester extra trots. "Tijdens het programma was ik al groot fan", vertelt hij in zijn toespraak. "En vanaf het begin van de finale wist ik zeker dat jij het ging worden."

"Ik zeg vaak 'kneiter', maar ik weet niet of dat nou typisch Brabants is."

Om zijn woorden nog wat kracht bij te zetten, had Petter dus ook nog een onderscheiding voor de nieuwe ster. "Super, want ik ben trots dat ik hier vandaan kom", glundert Julia. Maar of ze Hanne en Marthe inmiddels ook wat Brabantse gebruiken heeft bijgebracht? "Valt mee. Wel veel Julia-taal, trouwens. Ik zeg vaak 'kneiter', maar ik weet niet of dat nou typisch Brabants is."

Andersom pikt de blondine ook de nodige Vlaamse woorden op. "Ook in liedjes. Als ik dan 'politie' zing, krijg ik het meteen te horen: dat moet poliesie zijn", lacht ze. "Thuis merken ze het nu ook steeds vaker. 'Begin jij nu hier ook al?', vragen ze dan."

"De andere meiden hebben me toen gewoon even lekker laten huilen."

De komende dagen zal Julia vaker in Bergen op Zoom zijn. "Kerstmis vier ik thuis. Even genieten en dan weer keihard aan de bak." Al is het nog even de vraag of de geplande tour komend voorjaar volledig door kan gaan, nadat eerder deze maand al een aantal concerten in het Sportpaleis in Antwerpen werden afgelast.

"Toen hebben de andere meiden me gewoon even lekker laten huilen. Ik mocht daar echt wel even van balen. Máár, gelukkig weet je dat je als K3'tje altijd nog wel in keer in die zaal staat."

Burgemeester Petter was tijdens het tv-programma al fan van Julia.
Burgemeester Petter was tijdens het tv-programma al fan van Julia.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.