Van Aert klopt Van der Poel bij hun eerste crossduel

26 december 2021 om 16:23 • Aangepast 1 januari 2022 om 18:27
nl
Veldrijder Wout van Aert heeft de wereldbekercross van Dendermonde gewonnen. Het was de eerste veldrit in deze winter waarin de Belg van Jumbo-Visma wereldkampioen Mathieu van der Poel tegenkwam. Van Aert besliste het duel met de nog niet geheel fitte Nederlander duidelijk in zijn voordeel.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van der Poel, die maar net is hersteld van een knieblessure, finishte op een kleine 50 seconden als tweede. De Belg Toon Aerts, de enige die het befaamde duo nog enige tijd kon bijbenen, werd derde.

"Ik heb nu wedstrijden nodig om beter te worden."

"In de lijn der verwachtingen", omschreef Van der Poel zijn optreden. "De eerste helft van de wedstrijd was het best oké, in het tweede deel kwam ik nog iets tekort. Ik heb nu wedstrijden nodig om beter te worden."

Die komen er snel. Maandag treft hij Van Aert opnieuw, dan in Heusden-Zolder in een cross uit de Superprestigereeks. De eerstvolgende wereldbekerwedstrijd is op 2 januari in het Zeeuwse Hulst. "Het kan snel gaan, zeker met parcoursen die me meer op het lijf geschreven zijn", keek Van der Poel al gretig vooruit.

LEES OOK: Mathieu van der Poel weer in het veld tegen Van Aert

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.