Video

Dit was 2021: het jaar van rellen, vaccinaties en Rob Kemps

27 december 2021 om 17:00 • Aangepast 27 december 2021 om 17:45
nl
2021 zit er bijna op. Het tweede coronajaar op rij begon met rellen. Later in het jaar kwam de vaccinatietrein op stoom en werd er massaal geprikt. Maar gelukkig was er meer dan corona: Rob Kemps werd Slimste Mens van Nederland en Brabantse sporters wonnen zo'n beetje alles winnen wat er te winnen viel tijdens de Olympische Spelen.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In het Brabant Nieuws Jaaroverzicht nemen we je in vogelvlucht mee langs het belangrijke, opvallende en ontroerende nieuws van 2021.

Bekijk het hele jaaroverzicht of selecteer zelf een onderwerp:

Wachten op privacy instellingen...

Rob Kemps
Eén van die opvallende momenten in 2021 was dus de winst van Snollebollekes-zanger Rob Kemps bij het televisieprogramma De Slimste Mens. Begin dit jaar zagen miljoenen kijkers hoe de entertainer uit Best de populaire quiz won.

Daarmee verraste hij vriend en vijand. "Al begin je met LTS zwakstroom of gewoon een middelmatige horecaopleiding; als je zelf gewoon lekker Wikipedia volgt en een keer een boek leest in plaats van allemaal appjes spelen waar je geen reet aan hebt, dan kom je nog best ver als je je best doet. Proost!”

De winst van Kemps is ook de bezoekers van de website en app van Omroep Brabant bijgebleven: zij verkozen het zelfs tot hét Nieuwsmoment van 2021.

LEES OOK: Test je kennis over 2021 in onze nieuwsquiz

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.