Het blijft stil bij vuurwerkinleverpunt: ‘Maar alle beetjes helpen’ - Omroep Brabant

Het blijft stil bij vuurwerkinleverpunt: ‘Maar alle beetjes helpen’

28 december 2021 om 22:14 • Aangepast 29 december 2021 om 10:12
nl
Het is rustig bij het vuurwerkinleverpunt van de gemeente Bergen op Zoom. Erg rustig. Het inleverpunt is in het leven geroepen, zodat iedereen die dat wil zijn illegale vuurwerk kwijt kan. De vangst in twee dagen tijd: 4,3 kilo, gebracht door één persoon.
Profielfoto van Freek van der VenneProfielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Freek van der Venne & Sven de Laet

Met de jaarwisseling voor de deur is het normaal gesproken dringen geblazen bij de plaatselijke vuurwerkhandelaars. De realiteit is nu even anders: voor het tweede jaar op rij is het verboden om het nieuwe jaar knallend in te luiden.

“Mensen die nu in België in de rij staan, verwachten we hier niet”, geeft wethouder Barry Jacobs toe. “We richten ons vooral op mensen die nog oud vuurwerk hebben liggen en er nu toch geen lekker gevoel bij hebben. Of ouders, die niet willen dat hun kinderen dit jaar iets afsteken.”

“Het gaat erom dat we in ieder geval de gelegenheid bieden."

Maar echt storm loopt het dus niet bepaald in Bergen op Zoom. Toch is dat volgens de wethouder niet erg. “Het gaat erom dat we in ieder geval de gelegenheid bieden. Alle beetjes helpen.”

Het vuurwerk dat wordt ingeleverd, wordt vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Normaal gesproken houden zij zich vooral bezig met het opruimen van andere verboden en schadelijke zaken, zoals drugsdumpingen.

De komende week zullen de medewerkers van het inzamelpunt nog een paar keer aan de bak moeten. “Morgen staan ze in Roosendaal”, vertelt Jacobs. “En op 4 januari komen ze dan nog een laatste keer terug hierheen. Wie dan nog iets heeft liggen, is van harte welkom.”

LEES OOK: Run op kindervuurwerk, veel winkels zijn al door hun voorraad heen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.