Man met 34 paspoorten krijgt 30 maanden celstraf

29 december 2021 om 15:07 • Aangepast 30 december 2021 om 14:21
nl
Een 42-jarige man uit Syrië is voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. De rechter vindt dat de voorbereiding van mensensmokkel is bewezen. Toen de man in september werd gecontroleerd op Eindhoven Airport had hij 34 paspoorten en identiteitsbewijzen op zak die niet van hem waren. De celstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Syriër werd op 8 september van dit jaar aangehouden op Eindhoven Airport. Een dag eerder was hij vanuit Griekenland naar Luxemburg gevlogen.

Toen hij de volgende dag vanaf de regionale luchthaven terug naar Griekenland wilde vliegen vond de Koninklijke Marechaussee de Griekse paspoorten, verblijfskaarten en een Egyptisch paspoort in zijn rugzak. Negen van de paspoorten stonden op naam van kinderen met een Syrische achtergrond.

Uit onderzoek bleek dat hij in tien maanden tijd bijna dertig keer van en naar Athene was gevlogen. Op zijn telefoon werden reisdocumenten gevonden, waarvan sommige zelfs met foto, waarmee een vluchteling als lookalike de grens zou kunnen passeren. De rechter oordeelde dat de documenten bedoeld waren voor mensensmokkel.

LEES OOK: Man met 34 paspoorten op zak gepakt op Eindhoven Airport, celstraf geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!