10.000 euro binnen om uitgebrande wielerbus Club Diana te restaureren

29 december 2021 om 16:51 • Aangepast 30 december 2021 om 10:35
nl
De inzamelingsactie voor de uitgebrande wielerbus van Club Diana gaat als een trein. In drie dagen is al meer dan 10.000 euro gestort door de vele fans die de iconische bus een warm wielerhart toedragen. De initiatiefnemers denken met 20.000 euro de bus te kunnen herstellen en weer aan de praat te krijgen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"De actie stond nog maar net op internet of er stonden al enkelen duizenden euro's op", zegt Kees Kuijlen, een van de initiatiefnemers van de actie.

"We krijgen veel positieve reacties."

Zowel lokaal, landelijk als internationaal is veel aandacht voor de beschadigde wielerbus. "De belangstelling vanuit de wielerwereld doet ons goed. We krijgen veel positieve reacties." Het waren drukke dagen voor de voormalig ploegleider die zich tegenwoordig bezighoudt met het opleiden van jonge talentvolle wielrenners.

Tijdens de kerstnacht brandde de fameuze wielerbus uit. De bus stond geparkeerd op een akker langs de A16 bij Breda. De allereerste verzorgingsbus in het wielerpeloton was met de schaars geklede vrouwen op de zijkant een echte blikvanger. Het was ook een voorloper voor de verzorgingsbussen van de huidige professionele wielerploegen.

"De eigenaren van Club Diana hebben ons al duizend keer bedankt."

De Engelse dubbeldekker is vermoedelijk in brand gestoken. Veel fans en oud-wielrenners reageerden boos op social media. "Dinsdag is de bus met een tractor van het land gehaald en gesleept naar iemand die de motor gaat herstellen. We zijn ook in contact met Engeland voor andere onderdelen van de bus, maar dat valt nog niet mee."

De dubbeldekker is eigendom van de wielerfamilie Siemons, eigenaren van Club Diana. "Ze hebben ons al duizend keer bedankt dat we deze actie op touw hebben gezet. Ze waarderen het voor 200 procent", zegt Kuijlen. Samen met oud-chauffeur Henk Keller en documentairemaker Bas Steman is Kuijlen de drijvende kracht achter deze inzamelingsactie.

Foto: Kees Kuijlen
Foto: Kees Kuijlen
Foto: Kees Kuijlen
Foto: Kees Kuijlen
Foto: Kees Kuijlen
Foto: Kees Kuijlen
Foto: Facebook/Het is koers
Foto: Facebook/Het is koers

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.