Christophe van der Maat wordt staatssecretaris, Conny Helder minister

30 december 2021 om 15:40 • Aangepast 1 januari 2022 om 09:14
nl
Provinciebestuurder Christophe van der Maat wordt staatssecretaris van Defensie in het nieuwe kabinet Rutte IV. Van der Maat is nu nog lid van Gedeputeerde Staten in Brabant. Zorgbestuurder Conny Helder uit Den Bosch wordt de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

Christophe van der Maat (41) wordt nu door de VVD nu naar voren geschoven als staatssecretaris op de post Defensie. Dat bevestigen meerdere Haagse bronnen aan het ANP. Hij wordt daarmee de opvolger van Barbara Visser.

Conny Helder stapt ook namens de VVD in het kabinet. De NOS meldt dat ze de portefeuille Landurige Zorg en Sport krijgt.

Op tien januari wordt het nieuwe kabinet gepresenteerd. In aanloop daar naartoe lekken er steeds meer namen en rugnummers uit: wie krijgt straks welke functie.

Mobiliteit, Financiën en Organisatie
Het is voor Van der Maat de eerste keer dat hij een politieke functie in Den Haag gaat vervullen. Van der Maat heeft in Brabant de portefeuille Mobiliteit, Financiën en Organisatie onder zijn hoede.

Ook is hij de eerste loco-commissaris van de Koning.

Zorgbestuurder
Conny Helder is bestuurder van zorgorganisatie Tante Louise in Bergen op Zoom en van brancheorganisatie voor ouderenzorg ActiZ. Tijdens de coronacrisis groeide ze uit tot hét gezicht van ouderenzorg in coronatijden.

Christophe van der Maat en Conny Helder zijn overigens niet de eerste Brabanders van wie bekend wordt dat ze in het nieuwe kabinet een plaats krijgen. Rob Jetten uit Veghel wordt namens D66 minister van Klimaat. En ook Carola Schouten, oorspronkelijk uit Den Bosch, doet weer mee. Zij wordt vicepremier namens de ChristenUnie. Als minister neemt ze Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen voor haar rekening.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.