Liveblog

112-nieuws: kinderen met zwaar vuurwerk • auto slaat over de kop in Haaren

31 december 2021 om 05:39 • Aangepast 3 januari 2022 om 10:25
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vond je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.04

Stroomstoring in De Moer is voorbij

De stroomstoring in De Moer is voorbij, dat laat Enexis weten. Rond half vijf was die voor het eerst gemeld en om zeven uur was de storing voorbij.

18.25

Twee kinderen en vijf jongeren aangehouden met zwaar vuurwerk op zak

De politie heeft in Tilburg vijf jongeren aangehouden die zwaar vuurwerk bij zich hadden. In totaal hadden ze 15 kilo bij zich.

Eerder op de ochtend werden er ook in Tilburg al drie kinderen aangehouden, van 12 en 13 jaar. Zij hadden nitraten en een zelfgemaakt explosief bij zich.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
18.22

De Moer zit zonder stroom

In De Moer is de stroom uitgevallen. Het gaat volgens de stroomleverancier Enexis om een grote storing, er zijn 'dertig postcodes' getroffen, minder dan duizend huishoudens. Enexis denkt de storing rond kwart voor zeven verholpen te hebben.

16.22

Motorrijder overleden bij aanrijding in Eindhoven

Een motorrijder is vrijdagmiddag omgekomen bij een botsing op een industrieterrein in Eindhoven. De man reed achter op een auto en overleefde dat niet.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.16

Ongeluk in Haaren, slachtoffer heeft geen schrammetje

Een heftig ongeluk op de Helvoirtseweg in Haaren. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en raakte een boom. De auto tolde vervolgens om zijn as, raakte met andere zijkant van de wagen nóg een boom en kwam uiteindelijk midden op de weg tot stilstand. Wonder boven wonder bleef de bestuurder ongedeerd. Een ambulance was niet nodig. De auto moest wel worden weggetakeld door een bergingsbedrijf.

14.58

Motorrijder aangereden in Andel

Een motorrijder is overleden nadat hij geschept door een bestelbus op de Afsluitdijk in Andel. Het slachtoffer is door omstanders gereanimeerd. Daarna namen hulpdiensten het over. Maar dat mocht dus niet meer baten.

14.44

Auto uitgebrand in bos bij Vlierden

Een auto is uitgebrand in het bos bij Vlierden. Wandelaars zagen iemand bij de auto staan, korte tijd later stond de wagen in brand. Vermoedelijk is zwaar vuurwerk afgestoken. De eigenaar van de auto was aan het wandelen in het bos. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
13.30

Auto vliegt uit de bocht in Terheijden

In Terheijden is een auto op de Bredeweg uit de bocht gevlogen. De auto kwam in een diepe sloot terecht. Met behulp van passanten kon de bestuurder uit de auto komen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto is uit de sloot getakeld.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.29

Ook vuurwerk gevonden in Dinteloord

Ook in een huis in Dinteloord heeft de politie illegaal vuurwerk gevonden. Het ging om Cobra's en twintig nitraten. De man van wie het vuurwerk was heeft een proces-verbaal gekregen.

12.45

Illegaal vuurwerk op slaapkamer van jongen

Op de slaapkamer van een jongen uit Fijnaart heeft de politie tien kilo illegaal vuurwerk gevonden. De jongen had het vuurwerk uit elkaar gehaald en zelf weer in elkaar geknutseld.

LEES OOK: Jongen knutselt met illegaal vuurwerk dat op zijn slaapkamer ligt

12.38

Vogel uit boom gered

De brandweer heeft in Heeze een kauw uit een boom gered. De vogel was vast komen te zitten. Met een ladder en stok wist de brandweer de vogel te bevrijden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
11.02

Treinen tussen Eindhoven en Helmond rijden weer

De treinen tussen Eindhoven en Helmond rijden weer. Er waren sinds kwart voor acht problemen vanwege een aanrijding op het spoor. Het treinverkeer is nu weer hervat.

10.23

Inbraak terwijl bewoners thuis zijn

In een huis aan de Hobbemastraat in Sprang-Capelle hebben inbrekers toegeslagen terwijl de bewoners thuis waren. De inbrekers sloegen boven hun slag, terwijl de bewoners beneden zaten. Dit schrijft de politie Waalwijk op Facebook. Ze waarschuwt dat inbrekers vooral in deze dagen actief zijn.

08.25

Auto uitgebrand in Etten-Leur

In de Vioolstraat in Etten-Leur is een auto uitgebrand. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. De politie doet daar onderzoek naar.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
08.23

Auto tegen boom in Rijen

Een auto is tegen een boom gebotst op de Flaassendijk tussen Rijen en Tilburg. De bestuurder was de macht over het stuur verloren. Het slachtoffer raakte gewond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
07.59

Rugzak met vuurwerk uit auto gegooid

In Cuijk is een rugzak met illegaal vuurwerk uit een auto gegooid. Die rugzak raakte bijna een omstander. De auto werd staande gehouden door de politie, maar ging ervandoor. Agenten konden wel het kenteken noteren. Zo kwam de politie achter het adres aan de Dassenburcht. In het huis vonden agenten ook nog illegaal vuurwerk.

Het vuurwerk dat uit de auto werd gegooid (foto: politie Cuijk/Facebook).
Het vuurwerk dat uit de auto werd gegooid (foto: politie Cuijk/Facebook).
07.51

Geen treinen tussen Eindhoven en Helmond

Tussen Eindhoven en Helmond rijden geen treinen. Dit komt door een aanrijding op het spoor. Naar verwachting wordt het treinverkeer rond elf uur hervat. Er rijden snelbussen tussen Helmond en Eindhoven Centraal. Tussen Helmond Brandevoort, Helmond 't Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis rijden taxibusjes.

06.15

Diverse autobranden in onrustig Veen

Op de kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen zijn donderdagavond en -nacht zeker zes autowrakken in brand gestoken. De branden trokken veel bekijks van met name jongeren. "Bij het blussen van deze auto's werd veel vuurwerk afgestoken en was het onrustig", laat een correspondent weten. "De brandweer heeft het blussen daarop gestaakt."

De brandweer had het druk met het blussen van de in brand gestoken autowrakken in Veen (foto: SQ Vision).
De brandweer had het druk met het blussen van de in brand gestoken autowrakken in Veen (foto: SQ Vision).
04.00

Schuurtjes beschadigd bij brand Helmond

Twee schuurtjes aan de Johannes Vermeerlaan in Helmond zijn donderdagnacht flink beschadigd geraakt bij een brand. Hoe het vuur kon uitbreken, wordt onderzocht. Rond vijf uur 's nachts had de brandweer de brand onder controle. Er is niemand gewond geraakt.

De schade aan de schuurtjes in Helmond is na de brand van donderdagnacht aanzienlijk (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De schade aan de schuurtjes in Helmond is na de brand van donderdagnacht aanzienlijk (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.28

Fietsster gewond bij aanrijding in Oosterhout

Op de kruising Ridderstraat met de Keiweg in Oosterhout is donderdag aan het eind van de avond een fietsster gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een automobilist. Ze is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Zowel de fiets als de auto raakten beschadigd. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

De aanrijding vond plaats op de kruising Ridderstraat met de Keiweg in Oosterhout (foto: SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de kruising Ridderstraat met de Keiweg in Oosterhout (foto: SQ Vision).
23.17

Brand verwoest vrachtwagen met viskraam

Op een parkeerplaats aan de Wim Rotherlaan in Goirle is donderdagavond een oplegger, die was ingericht als verkoopwagen voor vis, in vlammen opgegaan. De brand werd rond kwart over tien ontdekt. Een correspondent spreekt van een felle brand. Hoe die kon ontstaan, wordt onderzocht. De vrachtwagencombinatie moet volgens de correspondent als verloren worden beschouwd.

De vrachtwagencombinatie in Goirle ging in vlammen op (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De vrachtwagencombinatie in Goirle ging in vlammen op (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.