Video

Met je auto in de rij voor een zak oliebollen: 'De lekkerste van het dorp'

31 december 2021 om 14:42 • Aangepast 31 december 2021 om 15:06
nl
De scouting in Bladel verkoopt al jaren zelfgebakken oliebollen. Normaal is dat een gezellig feestje, maar voor het tweede jaar op rij is het door corona wat meer lopendebandwerk. Bestelde oliebollen kunnen worden afgehaald in een drive-thru en 's ochtends om negen uur staat er al een rij van vijftien auto's te wachten.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De rij bij het scoutinggebouw aan de Egyptischedijk in Bladel blijft de hele ochtend lang. Mensen komen niet alleen met de auto, maar ook op de fiets en lopend hun oliebollen ophalen bij de drive-thru.

Al sinds 1985 bakt Scouting Bladel oliebollen. Dat zijn er jaarlijks zo'n zesduizend en daarom wordt er flink doorgebakken in zes grote frituurpannen. Nauwkeurig worden de tijd en temperatuur bijgehouden zodat Bladel op perfecte bollen getrakteerd wordt.

"Ze vonden de wachtrij vroeger zo gezellig."

Het is het tweede jaar dat de scoutinggroep de oliebollen uitdeelt via een drive-thru. "Ik ben blij dat dit nog wel kan nu er heel veel niet mag", vertelt Wouter de Graaf van de scouting. "Maar mensen zeggen wel dat ze de wachtrij vroeger zo gezellig vonden. Ik begrijp dat stukje nostalgie wel."

Wouter mag de zakken oliebollen uitdelen en dat gaat als een geoliede machine. "Mensen hebben van tevoren een bestelling geplaatst en krijgen een QR-code. Die scannen wij bij het ene loket en bij het volgende loket staat de bestelling klaar." De scouting pakt het professioneel aan.

"Er gaat zo nu en dan nog een oliebolletje in."

In de tent achter de loketten wordt druk doorgebakken door de scouts. Die staan letterlijk de hele dag in de oliebollenlucht. Je zou zeggen dat ze geen oliebol meer kunnen zien of ruiken, maar dat valt mee. "Er gaat zo nu en dan nog zeker een bolletje in hoor", zegt Wouter lachend.

Met de opbrengsten van de verkoop spekt de scouting de verenigingskas een beetje zodat er het komende jaar weer leuke dingen voor de scouts georganiseerd kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!