Legobeeld André Hazes weer terecht: kunstwerk meegenomen naar Friesland

1 januari 2022 om 00:21 • Aangepast 3 januari 2022 om 10:35
nl
André Hazes is weer terecht. Althans: het beeld van Lego dat in Erp is gemaakt en sinds juni op de Dam in Amsterdam stond. Het beeld was woensdagochtend ineens verdwenen. Nu blijkt dat de Oudejaarsvereniging De Geitefok in het Friese Oldeberkoop het beeld heeft weggehaald en meegenomen naar Friesland. Het loodzware beeld is gemaakt door Remon van Zoggel van de Dutch Deco Factory in Erp. Hij is blij dat zijn beeld weer terecht is.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

"Een mooi einde van het jaar", zegt Remond van Zoggel opgelucht. Hij moest van een relatie horen dat Hazes naar Friesland was ontvoerd. Het is niet de eerste keer dat Oudejaarsvereniging De Geitefok een stunt uithaalt. Het uitvoeren van zo'n stunt is een Friese traditie. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor het dorp of de vereniging of in dit geval voor de zware coronatijd die Nederland al twee jaar in de greep houdt. "Hazes is de cultheld van Nederland. Onze vereniging is wat dat betreft met hem te vergelijken: niet te overtreffen", zegt Jan-Bart Hof, de voorzitter van De Geitefok.

Sterk beeld
Sinds eind juni staat de Lego-André op De Dam, met een grote microfoon in zijn hand, gekleed in zijn kenmerkende zwarte pak. Tot woensdagochtend dan.

Volgens van Zoggel kan zijn legobeeld wel tegen een stootje. "Het is een sterk beeld", zegt hij trots. Hij hoopte al op een eindejaarsstunt. "Ik hoop echt dat het terugkomt, want het is een supermooi beeld", zei hij woensdag tegen Omroep Brabant. De look-a-like is nota bene van polyester gemaakt, zodat het meer hufterproof is. Dit nadat het hoofd van een eerdere versie vernield werd.

Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Berlinda van Dam.
Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Berlinda van Dam.

Goede afhandeling
Dat terugbrengen gaat wel goedkomen. De Geitefok belooft voor een goede afhandeling van de stunt contact op te nemen met de schenkers van het beeld aan Amsterdam: Rachel Hazes en horecatycoon Won Jip.

Eerder haalde de oudejaarsvereniging ook al de olympische ringen uit het Olympisch Stadion en nam de vereniging een metershoge bal uit de voortuin van de KNVB mee.

LEES OOK: André Hazes krijgt herkansing als legokunstwerk: 'Hopelijk blijft hij heel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!