Julie Romée is geboren toen 2022 ruim een half uur oud was

1 januari 2022 om 11:56 • Aangepast 3 januari 2022 om 22:19
nl
Julie Romée Kartijoatmo is een van de eerste baby's die in 2022 het levenslicht zagen. Het nieuwe jaar was pas 38 minuten oud toen het meisje werd geboren in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Julie Romée weegt ruim 3100 gram en is helemaal gezond. De kersverse ouders Roy en Michelle zijn heel trots op hun eerste kindje. Kort na de bevalling mochten ze met hun roze wonder naar huis. "Dat was heel fijn maar ook heel spannend", zegt een wat vermoeide Michelle. "Ze slaapt bij ons op de kamer en bij ieder geluidje schrik je toch wakker en kijk je even of alles goed gaat."

"Geen kerstkindje maar een nieuwjaarskindje."

Afgelopen nacht is er dus weinig geslapen door beide ouders. "En ik had al een nacht niet geslapen vanwege de weeën", vertelt Michelle. Eigenlijk was hun dochter op tweede kerstdag verwacht. "Maar het is dus een nieuwjaarskindje geworden in plaats van een kerstkindje."

Nina werd om 02.30 geboren in het Maxima Medisch Centrum (foto: MMC).
Nina werd om 02.30 geboren in het Maxima Medisch Centrum (foto: MMC).

En Julie was niet het enige nieuwjaarskindje in onze provincie. Zo werd Nina om halfdrie 's nachts geboren in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ze gaat wonen in Eersel.

In Geldrop werd even daarvoor Denzel geboren in het Anna Ziekenhuis. Voor moeder Salina en haar vriend is Denzel hun eerste kindje.

Wachten op privacy instellingen...

In het Helmondse Elkerliek Ziekenhuis werden afgelopen nacht twee baby's geboren. Even voor drie uur werd daar een meisje op de wereld gezet en niet veel later volgde een jongetje. In Den Bosch werd rond diezelfde tijd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een jongetje geboren.

Dit zijn de trotse ouders van nieuwjaarsbaby Floor Ida (foto: Maasziekenhuis).
Dit zijn de trotse ouders van nieuwjaarsbaby Floor Ida (foto: Maasziekenhuis).

In het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer werd even na vier uur nieuwjaarsochtend Floor Ida Rongen geboren. Moeder Hanneke en vader Martin zijn dolgelukkig met deze mooie start van het nieuwe jaar.

Ook in het Bravis Moeder & Kindcentrum in Roosendaal was er pril geluk te vieren. De eerste baby van dit jaar in dit ziekenhuis kwam om 14.22 uur op de wereld. Haar naam is Jente van Egeraat en ze is de dochter van Madeleine en Michel.

Jente, dochter van Madeleine en Michel (foto: Bravis).
Jente, dochter van Madeleine en Michel (foto: Bravis).

Wil je jouw nieuwjaarsbaby ook aan de wereld laten zien? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!