Jongeren gooien zwaar vuurwerk naar handhavers, jongste verdachte is 13

1 januari 2022 om 13:44 • Aangepast 2 januari 2022 om 13:13
nl
In Dinteloord zijn oudjaarsavond vijftien mannen aangehouden, omdat ze zwaar vuurwerk zouden hebben gegooid naar een busje waarin handhavers van de gemeente Steenbergen zaten. Een van de inzittenden moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De aangehouden verdachten zijn allemaal mannen tussen de 13 en 33 jaar. Zij hebben oudjaarsnacht in de cel doorgebracht.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Een groep jongeren was bezig met het afsteken van zwaar vuurwerk op het Raadhuisplein in Dinteloord. Op een gegeven moment werd dit zware vuurwerk ook naar het busje met daarin handhavers gegooid. Het voertuig raakte hierdoor beschadigd.

Meer aanhoudingen
De politie werd gewaarschuwd en kwam met meerdere eenheden naar het Raadhuisplein. Uiteindelijk werden 15 mannen aangehouden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Burgemeester Ruud van Belt van de gemeente Steenbergen, waar Dinteloord onder valt, spreekt van relschoppers. "Dankzij getroffen voorzorgsmaatregelen konden we, in samenwerking met de politie, snel opschalen om erger te voorkomen. Daarbij zijn de nodige aanhoudingen verricht. Hieruit kan iedereen opmaken dat wij zulk gedrag pertinent niet accepteren. Niet tegenover onze inwoners en zeker ook niet tegenover onze hulpverleners, die met zwaar vuurwerk zijn aangevallen. Ik neem dit dan ook heel hoog op.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.