Dreiging op A2 rond John van den Heuvel: man uit Utrecht opgepakt

7 januari 2022 om 12:20 • Aangepast 8 januari 2022 om 12:15
nl
De man die donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, zit nog vast. Het is een 36-jarige man uit Utrecht, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Het onderzoek van de politie loopt nog.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De man werd donderdagmiddag gearresteerd, waarna de snelweg tussen Maarssen en Breukelen in beide richtingen werd afgesloten. Van den Heuvel liet donderdagmiddag al weten dat de politieactie te maken had met zijn veiligheid. De misdaadverslaggever wordt al langere tijd zwaar beveiligd.

Van den Heuvel zou vanwege een veiligheidsprotocol naar de dichtstbijzijnde politielocatie zijn gereden. Het gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie werd donderdagmiddag tijdelijk extra beveiligd.

"Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer."

"Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie", zei Van den Heuvel donderdag. Hij bedankt op Instagram zijn beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) voor het professioneel en adequaat reageren.

"Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden", schrijft de misdaadverslaggever.

LEES OOK: Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.