112-nieuws: chalet verwoest door brand • man steekt rennend A59 over - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: chalet verwoest door brand • man steekt rennend A59 over

9 januari om 20:41 • Aangepast 17 januari om 16:36
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ook deze zondag hielden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

22.38

Brand verwoest chalet op vakantiepark

Een chalet op een vakantiepark in Molenschot vloog zondagavond in brand. De vlammen waren van ver te zien en hebben de chalet grotendeels verwoest. Niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.00

Man steekt rennend snelweg over

Een man heeft zondagmiddag volgens de politie zijn leven geriskeerd door van de ene naar de andere kant van de snelweg A59 te rennen. Dit gebeurde bij Waalwijk. Tijdens zijn levensgevaarlijke oversteek wist hij auto's te omzeilen. Aan de politie ontsnapte hij niet: die hield hem staande bij een fastfoodrestaurant en gaf hem een boete.

De sprint op de Maasroute, zoals de A59 ook wordt genoemd, leidde op de Facebookpagina van de politie in Waalwijk tot tal van verontwaardigde reacties.

19.30

Auto rijdt scooter aan en stopt niet

Een automobilist heeft zondagavond in Tilburg een scooter geschept, waarna de wagen is doorgereden. Het ongeluk gebeurde rond twintig over zes op de kruising van de Ringbaan Zuid en de Winkler Prinsstraat. De bestuurder van de scooter is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer wilde oversteken toen hij werd geschept. De scooter kwam na de klap ongeveer 50 meter verderop terecht. Onderdelen van zowel de scooter als de auto bleven op de weg achter, waaronder een embleem van het voertuig. Het gaat om een klein model Citroën.

Agenten en ambulance op de plek des onheils (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten en ambulance op de plek des onheils (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Een agent ontfermt zich over de scooter (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Een agent ontfermt zich over de scooter (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Wachten op privacy instellingen...
19.00

Fietsbezorger gewond na aanrijding

Op de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is zondagavond een fietsbezorger aangereden door een personenauto. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis gebracht; hij was wel aanspreekbaar. De politie is een onderzoek begonnen.

De fiets die werd aangereden (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De fiets die werd aangereden (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De verbrijzelde voorruit van de auto (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De verbrijzelde voorruit van de auto (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
18.30

Vrachtwagen in brand na botsing

De N279 bij Beek en Donk ligt bezaaid met brokstukken van een tankwagen en een personenauto. De twee voertuigen botsten rond kwart over zes tegen elkaar. Het is niet bekend of hierbij iemand gewond is geraakt. De tankwagen is na de aanrijding in brand gevlogen, maar volgens de politie is er geen ontploffingsgevaar. De weg is voorlopig in beide richtingen dicht.

LEES OOK: Tankwagen in brand na botsing met auto in Beek en Donk: grote ravage

16.20

Politie bezig met onderzoek na vondst dode man

Bij een kantoorpand aan de Molenstraat in Oss is zondagmiddag rond twee uur een dode man gevonden. De politie gaat niet uit van misdrijf, maar ze is wel een onderzoek begonnen om alles uit te sluiten. Hiervoor zijn onder anderen mensen van de dienst Forensische Opsporing ingeschakeld. Ook de brandweer en een ambulance werden gealarmeerd nadat het lichaam was aangetroffen.

16.10

Verbaal voor maker van GHB in huis Breda na twaalf overlastmeldingen

In een huis aan het Frans Heijlaertsplein in Breda is een laboratorium voor de productie van GHB aangetroffen. Verder werd onder meer 25 kilo aan grondstof voor verdovende middelen in beslag genomen. De bewoner, een man van 29, krijgt een proces-verbaal.

De afgelopen zes weken waren over het pand, dat in de wijk Tuinzigt staat, twaalf meldingen van overlast binnen gekomen. De politie kreeg mede hierdoor het vermoeden dat de bewoner zelf GHB maakt en gebruikt en dat hiervoor ook bezoekers langs komen. Bij het betreden van het pand bleek dat een tapijt op de eerste verdieping was aangetast en uitgebeten door een agressieve vloeistof. In de slaapkamer stond een roestvrij stalen kookpan met daarin circa tien liter van een zurige vloeistof. Verder werden er een flesje met GHB, jerrycans, verpakkingen natriumhydroxide en petflessen aangetroffen.

De bewoner kan ook rekenen op maatregelen van de gemeente Breda. Het nieuws is zondag naar buiten gebracht, de politie-actie was al afgelopen woensdag.

15.50

Man die John van den Heuvel zou hebben bedreigd, weer vrij

De 36-jarige man uit Utrecht die afgelopen donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de snelweg A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel uit Eindhoven is weer op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man blijft wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, aldus het OM.

LEES OOK: Dreigende situatie rond John van den Heuvel lijkt toeval, verdachte is vrij

13.15

Auto in de sloot tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel

Op de Bosschebaan (N617) tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel is zondag aan het begin van de middag een auto van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot langs de weg beland. De auto, met daarin een vrouw, kwam uit de richting Sint-Michielsgestel en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Volgens een fotograaf die ter plekke was, lijkt de vrouw er met lichte verwondingen vanaf te zijn gekomen.

Na het ongeval kwamen politie, brandweer en een ambulance ter plaatse. Eén weghelft was even afgesloten voor verkeer. Een wijkagent meldde dat er gelukkig maar een laagje water in de sloot stond en dat de vrouw zelf aan de achterkant uit de wagen kon klimmen.

Wachten op privacy instellingen...
10.49

Vuurwapen in auto in Rijen

Twee Rijenaren - van 18 en 21 jaar oud - zijn zaterdagnacht tijdens een routinecontrole op de Hoofdstraat in Rijen aangehouden nadat in hun auto onder de bestuurdersstoel een vuurwapen werd gevonden. Het bleek een alarmpistool. Agenten doorzochten de auto nadat eerder al hennep werd ontdekt.

10.19

Man aangehouden na dreigen met mes

Het was zaterdagnacht onrustig in de wijk Haagpoort in Breda. De politie werd gewaarschuwd omdat een man rond een uur emotioneel aan het roepen was richting een huis. Er zou zomaar op de ramen van zijn huis zijn gebonkt. Hij verdacht hier een van de bewoners van dit huis van. Vervolgens verscheen een man met een groot keukenmes in de deuropening van dit huis. Hij dreigde daarmee te steken. Een agent greep daarop zijn dienstwapen, een ander pakte pepperspray. Vervolgens liet de verdachte het mes vallen en werd hij aangehouden.

10.05

Slingerende automobilist aangehouden

Een 37-jarige automobilist uit Ossendrecht is zaterdagavond rond zeven uur aangehouden in de Gagelboslaan in Bergen op Zoom. Hij reed slingerend in zijn auto. Agenten zetten hem stil op een parkeerplaats, lieten hem blazen en deden een speekseltest. In de auto lagen negen ponypacks met vermoedelijk cocaïne. Die zijn in beslag genomen. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

09.47

Arrestatie na drugsvondst

Een 29-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is zaterdagavond gearresteerd vanwege het bij zich hebben en handelen in drugs. De verdachte trok vlak voor zijn aanhouding in de omgeving van de Bosstraat in Roosendaal de aandacht van agenten. Toen ze hem controleerden op de A58 vonden agenten ongeveer honderd gram hennep en ruim twintig gram cocaïne in de auto. De bestuurder zit vast voor onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

09.32

Stomdronken automobilist veroorzaakt meerdere ongelukken, baby naar ziekenhuis

Een stomdronken automobilist (42) heeft zaterdag meerdere ongelukken veroorzaakt in Ossendrecht. Door de acties van de automobilist raakten volgens de politie drie tieners gewond. Een baby is naar een ziekenhuis gebracht voor controle. Dat werd zondagochtend bekend. De dronken automobilist is aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
09.05

Auto in sloot Oud-Gastel

Een auto is zaterdagavond in de sloot beland naast de Peeter Ceelen Keetweg in Oud Gastel. De politie vermoedt dat de auto, die bestuurd werd door een 39-jarige Amsterdammer, van de weg raakte vanwege de modder die daarop lag. Ook het feit dat deze smalle weg niet verlicht is, zou volgens de politie een rol gespeeld kunnen hebben. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

07.53

Automobilist aangehouden op A73

Een automobilist is zaterdagnacht aangehouden op de A73 bij Haps. Agenten lieten hem stoppen omdat ze vermoedden dat hij reed terwijl hij onder invloed was van drugs. De bestuurder weigerde iedere medewerking. In de auto werden mobiele telefoons, een hoeveelheid contant geld, een zakje hennep en bijna zeventig gram hasj ontdekt. Dit is in beslag genomen. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Wachten op privacy instellingen...
07.39

Automobilisten van de weg geplukt

Twee automobilisten die teveel gedronken hadden, zijn zaterdagnacht van de weg geplukt door de Schijndelse wijkagent Ger Roumen. Het gaat om een 28-jarige en een 21-jarige man uit Sint-Michielsgestel. De een had promillage van 0,87 en de ander een promillage van ruim 0,40.

03.58

Agent gewond bij klimmen over hek

Een agent is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij een bedrijf aan De Run in Veldhoven wilde controleren nadat daar het inbraakalarm was afgegaan. De agent wilde rond halfdrie over een hek klimmen, maar bleef volgens een correspondent op de pinnen van het hekwerk hangen. Hij is uit zijn benarde positie bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
00.31

Brand verwoest auto in Helmond

Een auto die geparkeerd was op een binnenparkeerplaats aan de Blinkertsestraat in Helmond is zaterdagavond in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond kwart voor elf ontdekt. Volgens een correspondent is de auto vermoedelijk tijdens de brand gaan rollen, tegen een auto die er schuin voor was geparkeerd gebotst en daarna tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
21.33

Uitslaande brand in flatgebouw Tilburg

In een flatgebouw aan de Mahlerstraat in Tilburg brak rond halfnegen zaterdagavond brand uit. Het vuur ontstond in een droger. Niemand raakte gewond, maar de uitslaande brand heeft het appartement wel flink beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone