Dreigende situatie rond John van den Heuvel lijkt toeval, verdachte is vrij

9 januari 2022 om 15:50 • Aangepast 10 januari 2022 om 15:38
nl
De verdachte die is gearresteerd voor het achtervolgen van John van den Heuvel op de A2 is zondag vrijgelaten. Er is niet genoeg bewijs om hem langer vast te houden, maar de man blijft formeel nog wel verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie lijkt de verdachte situatie een toeval te zijn. De politie gaat wel nog verder met het onderzoek.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Donderdag werd op de A2 tussen Maarssen en Breukelen een man in een auto aangehouden vanwege een dreigende situatie rond de Eindhovense misdaadverslaggever. Het gaat om een 36-jarige man uit Utrecht. In zijn auto zouden volgens Van den Heuvel onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, zijn gevonden.

"De indruk bij mijn beveiligers was dat we al gevolgd werden vanaf Amsterdam door twee motorscooters", vertelde Van den Heuvel zaterdag in het programma RTL Boulevard. Er kwam een snelle auto bij en daarna mogelijk nog een, vertelde de misdaadverslaggever. Ook nadat was aangegeven dat er afstand gehouden moest worden, bleef de auto volgens Van den Heuvel hard achter hen rijden.

Van den Heuvel is zondag door de politie op de hoogte gebracht van de redenen om de man vrij te laten. "Mij is verteld dat er onvoldoende bewijs is tegen de verdachte maar dat het onderzoek wordt voortgezet. Ik wacht de verdere ontwikkelingen af", zegt hij in een reactie.

'Verdachte kwam van werk'
De advocaat van de verdachte liet eerder weten dat hij niet in de gaten had dat Van den Heuvel in de auto zat. Hij reed volgens haar te hard en "misschien ook te dicht op auto’s, waarvan hij niet wist dat dit de journalist John van den Heuvel en de omringende beveiliging betrof". Volgens de advocaat heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. "Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek", aldus de advocaat.

LEES OOK:

Advocate arrestant A2: cliënt kwam van werk en reed te hard

John van den Heuvel geschrokken van achtervolging op A2: 'Raar verhaal'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.