Superjacht Galactica pas maandag onder brug door bij Hedel - Omroep Brabant
Video

Superjacht Galactica pas maandag onder brug door bij Hedel

9 januari om 11:47 • Aangepast 17 januari om 16:38
nl
Van der Wees Watertransporten gaat zondag niet opnieuw proberen om het superjacht Galactica onder de spoorbrug bij Hedel door te manoeuvreren. Zaterdag mislukte dat door een te hoge waterstand. Een woordvoerder van de jachtenbouwer in Dordrecht meldt dat er maandag weer een poging wordt gedaan.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De Galactica vertrok zaterdagmorgen van Heesen Yachts in Oss naar Harlingen om daar te worden afgebouwd. Het schip is 80 meter lang en is onder meer voorzien van een bioscoop, een helikopterplatform en een zwembad van 7 meter lang.

De spoorbrug bij Hedel was van tevoren al aangemerkt als een moeilijk punt. Na voorzichtig passen en meten bleek het water zaterdag toch 10 tot 20 centimeter te hoog en moesten de duw- en sleepboot het superjacht weer omdraaien. Daarna ging het jacht voor anker in de Koornwaard bij Gewande, waar het de hele nacht heeft gelegen.

Wat gezakt
De waterstand bij de Hedelse spoorbrug lijkt zondag wat gezakt, maar er wordt geen poging ondernomen om met het jacht onder de brug door te varen. Volgens een woordvoerder van Heesen gebeurt dat pas maandag. Ook dan wordt het schip weer voorzichtig onder de brug door gemanoeuvreerd en wordt opnieuw gemeten of het kan. Met laser en met de hand.

In Harlingen wordt het schip verder afgebouwd. In april gaat de Galactica naar zijn nieuwe eigenaar, die hier 100 miljoen euro voor betaald heeft. Het is niet bekendgemaakt wie dat is.

Afbeelding: Vluchtvolgen24.nl
Afbeelding: Vluchtvolgen24.nl
Het superjacht ligt nu in de Koornwaard.
Het superjacht ligt nu in de Koornwaard.
Foto: Jasper
Foto: Jasper
Het water lijkt zondag wat lager.
Het water lijkt zondag wat lager.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.