Politie trekt alles uit de kast voor bedreiging met speelgoedwapen

11 januari 2022 om 11:14 • Aangepast 11 januari 2022 om 11:52
nl
De politie heeft maandag na een uitgebreide zoektocht in Tilburg een man van 43 jaar uit die stad gearresteerd voor bedreiging van een man met een vuurwapen. De verdachte, een bekende van de politie, werd door meerdere agenten met getrokken wapens benaderd. Dit omdat hij mogelijk een vuurwapen op zak had. Later vond de politie in het huis van de verdachte een speelgoedwapen waarmee hij een bekende had bedreigd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De verdachte werkte volgens de politie mee aan zijn aanhouding. Hij bleek op dat moment geen wapen bij zich te hebben. Bij een zoektocht in zijn huis vonden agenten een speelgoedwapen, zo maakte de politie dinsdag bekend. Dat blijkt volgens de politie het wapen te zijn geweest waarmee hij eerder die dag een bekende van hem bedreigde.

De bedreiging gebeurde iets voor halftwaalf aan het Korvelplein. De man werd uiteindelijk rond vier uur aangehouden toen hij een hofje infietste aan de Korvelseweg.

Het slachtoffer van de bedreiging belde 's ochtends zelf de politie. Hij vertelde dat een bekende van hem, hem kort daarvoor aan het Korvelplein had aangesproken omdat hij nog geld van hem tegoed zou hebben. Toen het slachtoffer dit ontkende, pakte de verdachte het vermeende vuurwapen en stak dat in de buik van het slachtoffer. Die schrok daar behoorlijk van. De verdachte liep daarop direct weer weg, hij maakte volgens het slachtoffer een verwarde indruk.

"Zuur dat we zoveel tijd hebben besteed aan een speelgoedwapen."

Na de melding zette de politie een actie op om de verdachte te vinden. Agenten in burgerkleding startten een zoektocht in Tilburg. Ook surveillance-eenheden in de omgeving werden verzocht uit te kijken naar de verdachte.

Iets voor vier uur zagen agenten de man toen hij zijn huis verliet. Een agent in burger volgde hem, waarna hij op een rustige plek kon worden aangehouden. De verdachte werd hierbij door verschillende agenten met getrokken wapens ingesloten.

“We moeten dit soort meldingen altijd oppakken, daar hebben we geen keuze in", legt de agent die de actie maandag coördineerde uit. "Maar het is natuurlijk zuur dat we zoveel tijd hebben besteed aan een speelgoedwapen. Maar dat wisten we pas achteraf.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.