Bordesfoto van ondernemers als protest tegen de lockdown

12 januari 2022 om 11:54 • Aangepast 12 januari 2022 om 15:20
nl
Na krap een jaar formeren stond afgelopen maandag dan eindelijk het nieuwe kabinet op de trappen voor Paleis Noordeinde. Voor Roosendaalse ondernemers bleek het traditionele kiekje een inspiratiebron voor een ludieke actie. “Zo’n bordesfoto, dat kunnen wij ook.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het idee ontstond maandagavond, vertelt Martine van Dommele van Rubia Boutique. “Ik zag die foto van het kabinet voorbijkomen. Op de een of andere manier sprak dat plaatje mij aan. En al vrij snel daarop kreeg ik een plan. Hoe goed zou het zijn als wij met ondernemers ook op deze manier aandacht zouden vragen? Een soort stil protest. Tegen de lockdown.”

"De lockdown wordt heus niet beëindigd, omdat wij een leuke foto maken."

Nog diezelfde avond gingen er de nodige whatsappjes uit naar collega’s in de stad. “Het moest snel gebeuren, want nu was het nog een hot item. En gelukkig: bijna iedereen was meteen enthousiast. Sommigen vroegen zich eerst nog even af wat zo’n actie op zou leveren. Roosendaal is maar klein en de lockdown wordt heus niet beëindigd, omdat wij een leuke foto maken.”

Toch maakt dat volgens Martine niet uit. “We willen in ieder geval dat we gezien worden. Winkels, kroegen, kappers… We hebben in het verleden allemaal laten zien dat we veilig kunnen werken op afspraak.”

"Hier en daar hebben we nog een kleurtje gewisseld, maar dat was het wel."

Waar in Den Haag trouwens uren wordt vergaderd over de opstelling op het bordes, was dat voor de Sint-Janskerk zo gepiept. “We zijn eigenlijk gewoon gaan staan. Hier en daar hebben we nog wel een kleurtje gewisseld, maar dat was het wel.” De eerste reacties? “Iedereen vindt het briljant. Het is natuurlijk ook vriendelijk en braaf. En het resultaat mag er wezen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.