Winkelier Niels hangt zijn spandoek nu aan boerenkar bij de A4 naar België

12 januari 2022 om 15:47
nl
Winkelier Niels van Elzakker is niet voor één gat te vangen. Terwijl hele hordes mensen naar België verkassen om te winkelen en vertier te zoeken, bijten de ondernemers in Nederland volgens hem op een houtje. Uit onvrede met de verplichte sluiting van winkels en de horeca gaf de winkelier afgelopen weekend met een spandoek over de A4 'een signaal' af. "Daar heb ik veel positieve reacties op gehad", vertelt Niels.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het spandoek met de tekst: 'In België shoppen, Nederland naar de knoppen' hing tot en met zondag op het viaduct over de A4 bij Hoogerheide. "Rijkswaterstaat heeft het spandoek zondagavond verwijderd. Dat had ik ook wel verwacht", klinkt het sportief uit de mond van Niels die er zonder boete vanaf kwam. Ook kreeg hij zijn spandoek terug.

Niels: "Veel mensen hadden het spandoek gezien. Daar heb ik veel goede reacties op gekregen. Ook op Facebook en Instagram waren de reacties overwegend positief. Ik heb het idee dat iedereen er klaar mee is."

Sinds dinsdagavond hangt het spandoek nu op een boerenkar langs de snelweg A4. "Ik laat het spandoek zeker tot en met vrijdag hangen. Daarna zien we wel weer."

Met het spandoek neemt Niels het op voor zijn collega-winkeliers en mensen met een horecazaak. Door de coronamaatregelen zijn de horeca en de niet-essentiële winkels in Nederland gesloten, terwijl in België veel soepelere regels gelden. "Straks valt in Nederland de ene na de andere ondernemer om", zei Niels eerder al. Ook neemt hij het de consument zeker niet kwalijk. "Ik kan ze geen ongelijk geven."

LEES OOK: Winkelier Niels hangt spandoek boven de A4: 'Ik wil een signaal afgeven'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.