EK kunstrijden eindigt voor Lindsay van Zundert in grote teleurstelling - Omroep Brabant

EK kunstrijden eindigt voor Lindsay van Zundert in grote teleurstelling

13 januari om 16:06 • Aangepast 13 januari om 21:21
nl
Lindsay van Zundert op het EK in Tallin
Lindsay van Zundert op het EK in Tallin
Kunstrijdster Lindsay van Zundert is na de korte kür uitgeschakeld op de Europese kampioenschappen in Tallinn. Ze eindigde na de eerste dag als 27e. De beste 24 kunstrijders gaan door naar de vrije kür op zaterdag. De 16-jarige Van Zundert kreeg een flinke puntenaftrek door een val bij de uitvoering van de drievoudige Rietberger.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

"Ik wilde gewoon beter presteren, maar het kwam er niet uit", vertelde een geëmotioneerde Van Zundert na afloop tegen de NOS. "Al die media en tv-uitzendingen en iedereen die op je afkomt. Het is natuurlijk heel leuk en lief van de mensen, maar mijn hoofd ontplofte. En op zo'n belangrijk moment moet je je hoofd er wel bij hebben."

De focus van Van Zundert gaat nu op Peking, waar over drie weken de Winterspelen beginnen en waar ze als eerste Nederlandse kunstrijdster sinds 1976 aan meedoet. "Ik ga nu trainen voor de Spelen en proberen daar wel mijn beste kür neer te zetten."

Naar de Spelen
Ze is al aangewezen als vlaggendraagster bij de openingsceremonie, samen met langebaanschaatser Kjeld Nuis.

Het is voor het eerst sinds 1976 dat een Nederlandse kunstrijdster aan de Olympische Spelen deelneemt. In Innsbruck won Dianne de Leeuw 45 jaar geleden een zilveren medaille.

LEES OOK: Kunstrijdster Lindsay van Zundert draagt vlag op Olympische Spelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.