Illegale b&b ontdekt door politie, gasten zaten in de sauna tijdens inval - Omroep Brabant

Illegale b&b ontdekt door politie, gasten zaten in de sauna tijdens inval

13 januari om 16:36 • Aangepast 14 januari om 16:29
nl
De politie heeft woensdag in een huis aan de Engelsedijk in Den Bosch een illegale bed and breakfast met sauna ontdekt. Tijdens de controle zaten er gasten in die sauna en kwamen er net nieuwe vakantiegangers aan.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De inval was onderdeel van een grotere actie van de politie en de gemeente. Op vijftien plekken in Den Bosch werden doorzoekingen gedaan. Volgens de politie werden alle vijftien panden verhuurd door ‘vermoedelijke huisjesmelkers’. In meerdere gebouwen waren mensen die niet op dat adres waren ingeschreven.

Zo werd in een bedrijfspand aan De Bloemendaal in Den Bosch tientallen kilo’s gedroogde hennep gevonden. Op last van de burgemeester is het pand direct gesloten omdat het brandgevaarlijk was. En het werd illegaal bewoond, zegt de politie. "De gebruikers van het pand hebben zelf voor een andere huisvesting gezorgd. Wij doen verder onderzoek naar mogelijke uitbuiting van arbeidsmigranten en de aangetroffen hennep”, laat de politie weten.

Bekend adres
Bij een garagebedrijf aan de weg Orthen werden twee mensen opgepakt, omdat ze zich niet konden legitimeren. Ze zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Het gaat om het garagebedrijf van de familie die al vaker in het nieuws kwam. Zo vond er in juni 2020 een burenruzie plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.