'Ruzie over sigaretten of geld was aanleiding dodelijke steekpartij'

13 januari 2022 om 22:32 • Aangepast 14 januari 2022 om 22:18
nl
Een ruzie over een pakje sigaretten of geld was de aanleiding van de steekpartij in Middelburg afgelopen weekend, waarbij de 15-jarige Tim om het leven kwam. Dat schrijft de Telegraaf. Een jongen van 16 uit Steenbergen en een jongen van 15 uit Rilland (Zeeland) werden woensdag opgepakt als verdachten.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

"Tim had een pakje sigaretten van de jongens geleend, maar niet teruggegeven. Dit ging om een wraakactie in verband met de sigaretten”, zegt een jongen die bij het slachtoffer op school zat tegenover de Telegraaf. Volgens de krant zeggen anderen dat de ruzie ging over geld, 'om 40 tot 50 euro'.

Weer anderen zeggen dat er ruzie was over een meisje. De politie liet eerder al weten dat er geen meisje bij het incident was betrokken, schrijft de krant.

Verdachten verstopten zich
De politie was sinds de steekpartij zondagmiddag naar de twee jonge verdachten op zoek. Woensdagavond kwamen agenten erachter dat ze zich verstopten in een huis in Middelburg. Daar zijn ze aangehouden. Donderdag zijn ze verhoord. De politie zegt nog niets over de aanleiding van de steekpartij.

Beide verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat beide tieners twee weken langer vast blijven zitten.

LEES OOK: Jongen (15) uit Steenbergen opgepakt voor doodsteken tiener

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.