Helmond Sport weigert te spelen tegen FC Emmen

14 januari 2022 om 07:27 • Aangepast 15 januari 2022 om 07:13
nl
Helmond Sport komt vrijdagavond niet in actie tegen FC Emmen, vanwege coronabesmettingen binnen de selectie. De KNVB vindt dat de club uit de eerste divisie gewoon moet spelen en wees het verzoek om de wedstrijd uit te stellen af. "We kunnen met pijn en moeite tien mensen op de been krijgen", vertelt Philippe van Esch, directeur van Helmond Sport in radioprogramma WAKKER!
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De club heeft donderdag de hele dag gebeld met de KNVB, maar zonder resultaat. "Heel frustrerend. De KNVB houdt vast aan de regeltjes. Een van die regels is dat je bij meer dan zeven beschikbare spelers, wel moet aanvangen."

Om een wedstrijd af te kunnen zeggen, zijn er twaalf coronagevallen nodig binnen je selectie. Doen alsof er meer spelers besmet zijn, vindt Van Esch geen optie. "Tuurlijk hebben wij er ook aan gedacht. Maar we zijn een sportieve en integere club, dat past niet."

Tien spelers
Helmond Sport beschikt momenteel over tien spelers, inclusief de keepers. Dat is volgens de club niet te doen. Normaal gesproken heeft de club 19 veldspelers en drie keepers. Er zijn wat meer spelers dan gemiddeld geblesseerd en vier spelers kampen met corona.

Mochten de Helmonders vrijdag niet op het veld verschijnen, dan lopen ze het risico op een reglementaire nederlaag en puntenaftrek. Toch zegt Van Esch dat ze niet op het veld verschijnen: "De wereld is doorgedraaid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.